Screenshot/Barcelona Twitter
USKORO PREDSTAVLJANJE

STIGLA SLUŽBENA POTVRDA DRUGOG NAJVEĆEG TRANSFERA SVIH VREMENA Barcelona pronašla Neymarova nasljednika, potpisao reprezentativac Francuske

Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2017. 19:49

Čelnici španjolskog nogometnog velikana Barcelone uspjeli su slomiti otpor Borussije Dortmund i za 105 milijuna eura kupili su mladog francuskog napadača Ousmanea Dembelea (20)., čime je izjednačen drugi najveći transfer u povijesti nogometa, onaj Paula Pogbe iz Juventusa iz Manchester s tim da Dembeleov sadrži i bonuse čime će ukupna odšteta iznositi i više od 105 milijuna.

Borussija je tjednima odbijala prodati 20-godišnjeg Francuza, čak ga je suspendirala zbog tajnih pregovora s Barcelonom. Međutim, na Westfalenstadionu su ipak popustili.

Osim 105 milijuna eura odštete, Borussija je dogovorila i bonuse zavisno o broju nastupa i broju osvojenih trofeja.

Dembele je potpisao ugovor na pet godina uz odštetnu klauzulu od čak 400 milijuna eura.

Dembele je u Borrusiji proveo samo jednu sezonu nakon što je u srpnju 2016. stigao iz francuskog Rennesa u kojem je započeo karijeru. Prošle sezone za njemački sastav je zabio 10 golova i dodao 21 asistenciju.

U Barceloni bi trebao zamijeniti Brazilca Neymara koji je za 222 milijuna eura preselio u francuski PSG.

Španjolski mediji navode kako ovo nije kraj Barcina 'shopinga'. Iduća meta je Brazilac Philippe Coutinho. Liverpool je do sada odbio tri ponuda, a posljednja je iznosila 115 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 16:01