Cropix
UZIMALI DOKUMENTE BEZ PITANJA

ŠTO ĆE USKOK NAĆI U HAJDUKU? Policija češlja više stotina dokumenata: 'Nema tu nikakvih tajni. Ja sam potpisao, a Goran Vučević je birao'

Piše: Vladimir UrukaloObjavljeno: 16. veljača 2017. 10:28

Što se točno skriva iz novog posjeta NUSKOK-a Hajduku? Prije nekih dvadesetak dana djelatnici PNUSKOK-a (policijski odjel koji operativno odrađuje postupanja po nalogu USKOK-a, op.a.) posjetili su prostorije Hajduka na Poljudu piše Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno doznaje naš dnevni list iz nekoliko pouzdanih izvora, bez suvišnih su pitanja i riječi policijski istražitelji izuzeli više stotina dokumenata koji se odnose na transfere i ugovore koji su sklopljeni s igračima za vrijeme dok je sportski direktor bio Goran Vučević.

Iako još uvijek nema službenih detalja, agenti PNUSKOK-a navodno posebno pregledavaju dokumentaciju vezanu za transfere trojice Ukrajinaca: Maksima Biljija, Artema Radčenka i Artema Milevskog.

- Nemam podatke ni saznanja da su se istražitelji interesirali za ugovore si igračima koji su sklopljeni u moje vrijeme, no mogu reći da ja nijedan ugovor nisam potpisao jer za to nisam bio ovlašten. Svi ugovori su išli preko Nadzornoga odbora – kazao je Vučević rekavši da su istražitelji dolazili i prije te će vjerojatno i ubuduće.

– Mogu samo reći da se sve kontroliralo i sve je bilo transparentno.

Svoj komentar dao je i bivši predsjednik Uprave Marin Brbić. I njemu je to bio "prvi glas".

- Neka gledaju i sve prekontroliraju, pa naravno, sve je transparentno i otvoreno! Dapače! Nema tu nikakvih tajni. Ja sam potpisao ugovore, a sportski direktor Goran Vučević je birao igrače na vrhu stručne piramide. Nadzorni odbor je davao suglasnost i pregledavao papire. Dovedeni su toliki igrači i onda i sada, neka se gleda... Što se tiče trojice igrača iz Ukrajine, nisu plaćene nikome odštete, sva trojica su došla bez bilo kakvih davanja njihovim bivšim klubovima. Jedino je plaća bila trošak – rekao je jučer Brbić.

Spinovi grupacija

I nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković tvrdi da u tom razdoblju ništa nije bilo sporno.

- Nikad prije, a ni poslije u Hajduku stvari nisu rađene u tolikoj mjeri transparentno. Podsjećam, tada je Nadzorni odbor radio u sastavu devetorice i potpuno je nemoguće da je kontrolu NO-a prošlo bilo što, a što ne bi bilo ispravno. Osobno mi je čak i drago da se sve iz našega razdoblja prekontrolira i da prestanu kojekakvi spinovi neformalnih grupacija koje su sada blisko vezane uz klub. Mislim da je to najbolji način da se na naše razdoblje stavi točka - rekao je Pavasović Visković.

Linker
16. travanj 2024 17:38