REUTERS
BRZO ĆE GA ZAVOLJETI

SVE JE PREBAČENO NA PONEDJELJAK, ALI NEKE STVARI SU VEĆ SADA JASNE Trener slavnog kluba zbog Hrvata mijenja sustav igre

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 15:25

I dok se čeka ponedjeljak, kad je zakazani liječnički pregled u Milanellu, kroničari “rossonera” kombiniraju s taktičkim postavkama nakon što Nikola Kalinić i službeno postane član Milana. Odšteta je dogovorena, 10 milijuna eura za jednogodišnju posudbu i još 15 za obavezni otkup ugovora.

Čim ga je Fiorentina na listu igrača stavila na posljednje mjesto s brojem 99, a “Cholitu” Simeoneu dala njegovu devetku, sve je bilo jasno... Da su posljednje bankovne garancije stigle u petak, vjerojatno bi već danas pisalo “finito”.

TRENER GA VOLI

Milanov trener Vincenzo Montella sredinom tjedna hvalio je Kalinića zagonetno se smiješeći. Ocrtao ga je “vrlo nesebičnim igračem kojeg će svlačionica u kratkom vremenu zavoljeti” i opisao kao “vrlo funkcionalnog igrača koji bi se mogao lako uklopio u Milanove sisteme”.

Reakciju suigrača moći će se notirati već od sljedećeg tjedna kad Montella počne uigravati postavu s Kalinićem. Prva pretpostavka koja se nameće da će Milan postati momčad koja će najčešće igrati u formacijama s tri obrambena igrača i dvojicom napadača. Sustav 4-3-3 koristit će se samo u specijalnim prilikama jer u takvom rasporedu jedan napadač mora sjediti na klupi. Ni Kalinić ni drugi novi napadač Milana André Silva nisu stvoreni za krilne pozicije, a nema smisla ni da u redizajniranom Milanu zvijezde prijelaznog roka igraju sporedne uloge. Posebno nakon što se Kalinić fizički pripremi, a portugalski reprezentativac pristigao iz Porta privikne na calcio.

ISKORISTITI SVE VRLINE

Osim toga, igra s trojicom u obrani klubu je potrebna i kako bi povratnik na veliku scenu (zasad samo transfernu, ali Serie A počinje tek ovaj vikend) iskoristio sve vrline pojačanja skupljeg i od Nikole Kalinića i od Andréa Silve - vrhunskog stopera Leonarda Bonuccija.

“Gazzetta” se igra i s brojem dresa koji će Kalinić nositi u crveno-crnoj odori. Devetka je zauzeta, ali sedmica nije. Za dječaka koji je kao mali u sobi imao poster Ševčenka jedan san se već ispunio. Još i sedmica? Bila bi to čast.

Linker
18. travanj 2024 15:49