Marco Luzzani / Getty Images
PREMA OTOKU

SVE SPREMNO ZA NOVI VELIKI TRANSFER HRVATA Klub pristao na prodaju i odredio cijenu, velikani čekaju u redu, milijuni kuna idu - hrvatskom drugoligašu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2017. 01:31

Milanski Inter se konačno odlučio. Spremni su prodati hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića, a iznos odštete kojeg traže je 25 milijuna eura, tvrde talijanski mediji.

Za Brozovića su zainteresirani brojni vrhunski klubovi poput Arsenala, Chelseaja, Tottenhama i Manchester Uniteda, odštetna klauzula mu iznosi 50 milijuna eura, ali Inter je voljan pristati i na manje s obzirom na različite planove na ljeto. Kombinacije su razne, planiraju se velika ulaganja, a prema napisima medija, Brozovića je potrebno prodati kako bi se riješila situacija s takozvanim Financijskim Fair Playom prema UEFA-i.

Brozović je ponikao u Hrvatskom dragovoljcu, danas članu Druge HNL, za kojeg je igrao od 2007. do 2011. godine, pa bi - zanimljivo - klub iz Sigeta mogao lijepo omastiti brk u ovoj priči. Naravno, najprije se treba realizirati transfer, ali Hrvatski dragovoljac bi mogao zaraditi i do nekoliko milijuna kuna na račun razvoja igrača, što im pripada prema zakonima UEFA-e.

Podsjetimo, Brozović je u Inter stigao iz zagrebačkog Dinama za osam milijuna eura prije dvije i pol godine, što znači da bi i Modri mogli nešto uprihoditi...

Linker
26. travanj 2024 12:33