CROPIX
SITUACIJA JE NEIZVJESNA

SVI VEĆ TVRDE DA SE 'SIN RAZMETNI' VRAĆA U MAKSIMIR, ALI SITUACIJA JE MALO DRUGAČIJA Trener otkriva želje 'odbjeglog' Dinamovog asa

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. svibanj 2017. 18:32

Vijest da se Junior Fernandes vraća u Dinamo, jer njegov klub Alanyaspor nema novca za otkup ugovora, komentira se na razne način u Maksimiru i oko njega.

Nekima je to dobro, drugi tu vide novi problem, jer Fernandes je - Fernandes. Znate i sami već kakav je, ajmo reći, nepredvidljiv. Pogotovo u zadnjoj godini ugovora, ako ga je ranije “boljelo”, sad bi ta “bol” mogla biti i veća. Plaćati 900 tisuća eura godišnje igrača u kojega se ne možeš pouzdati, u trenutku kad su milijuni od Lige prvaka sanak pusti, nema previše smisla.

A ionako bi najkasnije na zimu mogao završiti na tribini kao, primjerice, ove godine Machado. No, to je već daleka budućnost, pitanje je što će s Fernandesom biti u danima koji su pred nama.

Nazvali smo, dakle, Safeta Sušića, Juniorova trenera u Alanyasporu, čovjeka koji i nedavno rekao da bi on htio zadržati Čileanca, ali da to ovisi o odnosima dvaju klubova. Očito, njegov klub nema tu platežnu moć?

- Ja to ne znam. Nemam informaciju da je Alanya odustala od Fernandesa - rekao nam je jučer Sušić i pojasnio:

- Prošli sam put kazao da što se mene tiče, Junior je igrač na kojega bih računao iduće sezone, ali nemam ja blagajnu, ne mogu ja odlučiti. Ako se Dinamo i Alanyaspor dogovore, onda će on ostati, nemam pojma o kojem se tu novcu radi. Imamo četiri igrača na posudbi, ja bih da svi ostanu, jer su dobri, e sad...

U Dinamu kažu da je prošao rok 15. svibnja do kad je turski klub trebao odgovoriti potvrdno ili negativno, da nije odgovorio ništa?

- Polako. Tek smo neki dan matematički riješili ostanak, imali smo dva slobodna dana, igračka križaljka za iduću sezonu još se nije dogovarala. Tek ovog tjedna sjest ću s klupskim čelnicima i razgovarati o igračima, predložiti im Juniora. Ostanak je bio prvi i osnovni uvjet, sad tek moramo razgovarati. Tijekom ovog tjedna, ili idućeg, bit ćemo pametniji, zasad je sve kako je bilo. Barem što se mene tiče.

CROPIX

Kako razmišlja Fernandes, je li Sušić razgovarao s njim?

- Jesam, pričali smo kratko. Rekao mi je da je jako zadovoljan u Alanyji, paše mu i klub i grad i sve, osjeća se dobro, navijači ga vole, igra odlično i nada se da će ostati. Kažem, još je prerano za konačne zaključke, razgovori tek trebaju krenuti. Ja? Imam ugovor koji se automatski produljuje ako ostanemo u ligi, ostali smo, dakle...

Linker
24. travanj 2024 13:06