FOTO Rijeka Facebook
SLUŽBENO POTPISAO

'TAKVOG IGRAČA RIJEKA NEMA U KADRU' Pakleni golgeter odmah oduševio navijače: 'Odličan odabir, bravo Kek, bravo Rijeka'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. srpanj 2017. 19:39

Napadač Matej Jelić (26) i službeno je potpisao za Rijeku, došao je iz austrijskog Rapida, te je predstavljen navijačima i javnosti na Rujevici.

Jelić je hrvatski napadač koji se proteklih nekoliko godina dokazivao u slovačkoj Žilini, a blizu potpisa za Rijeku bio je i 2012. godine.

- Zadovoljio sam na probi, ali nismo se dogovorili pa sam otišao dalje. Rijeku mi je preporučio Ivan Močinić, moj suigrač iz Rapida. Rekao mi je sve najbolje o Rijeci i da će me ovdje svi lijepo prihvatiti. Očekujem se nametnuti treneru i upasti u ekipu s puno odličnih igrača. Bit ću strpjiv, raditi i čekati priliku - rekao je Jelić na predstavljanju za službene stranice Rijeke.

Jelić je odmah izazvao i pozitivne reakcije na društvenim mrežama gdje su pristalice Rijeke komentirale dolazak najnovijeg pojačanja.

- Odličan odabir! Bravo Kek, bravo Rijeka. Rijeka je upravo dobila mladog motiviranog igrača koji je željan uspjeha i golova i još kada je to u njegovoj domovini. Siguran sam da će rezultat biti zamjetan - napisao je jedan navijač.

Evo još nekih komentara:

- Nije igro puno u Beču ali i nije dobio šansu da pokaže što zna. Sigurno ja znam da je imao dosta problema bolestan ali sad nek pokaže što zna ja mu želim sve najbolje. pozz iz Beca

- A sada gas u prvu momčad. U to uopće ne sumnjam. Sretno Mato.

- Sretno Matej! Samo hrabro!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Očekivala se jučer službena potvrda, ali je priča oko dolaska Mateja Jelića u Rijeku prolongirana za danas. Ipak, ne radi se o nekim neočekivanim preprekama u pregovorima, razlog je isključivo taj što jučer nije bilo dovoljno vremena za dovršiti sve liječničke preglede koji su na Rujevici uobičajena rutina kod dovođenja svakog igrača.

Ne bi po tom pitanju trebalo biti nikakvih problema, sve bi trebalo biti gotovo već danas ujutro kada će biti formalizirana jednogodišnja posudba uz mogućnost otkupa ugovora koja je dogovorena s vodstvom Rapida.

A koliko će pojačanje Jelić predstavljati za Rijeku odgovor je koji će najbolje dati travnjak. Iako mu HNL brojke nisu impozantne (44 nastupa, 2 pogotka), golgeterski se istaknuo u dresu Žiline u čijim je redovima u sezoni 2014/15. bio najbolji strijelac u prvenstvenim i europskim utakmicama. Na Rujevici su procijenili da se radi o kvalitetnom dodatku riječkom napadu, profilu igrača kakvog trenutno nemaju u momčadi i čije će kvalitete pomoći u ostvarenju ovosezonskih ciljeva. U Beču mu se karijera nije nastavila razvijati kako je očekivao, ali Rijeka mu je definitivno prilika za novi igrački uzlet…

Bomba u nogama

- Trenirao sam ga u Lokomotivi, pamtim ga kao talenta koji je obećavao, dobro igrao... Što se kasnije događalo ne znam, ali sjećam se da je imao bombu u nogama. Bili su u toj momčadi Bule, Sopić, Antolić i Pivarić, a on je od svih njih imao najbolji i najizrađeniji udarac. Tako da o njemu mogu reći samo dobre stvari. Rijeka ima igrače koji su jaki na lopti, mislim da će im pomoći jer je prva špica, profil igrača kakvog Riječani sada nemaju u kadru - kaže Roy Ferenčina, bivši trener Mateja Jelića.

Inače, jučer smo također i doznali da prije šest godina razlog njegovog ne dolaska u Rijeku nije bila kvaliteta, jer je Jelić na probi uvjerio u svoje sposobnosti sportskog direktora Milenkovića i trenera Ištuka, već isključivo financije koje su na Kantridi tih godina redovito bile “u crvenom“.

Linker
20. travanj 2024 20:27