David Ramos / Getty Images
ČISTKA NA NOU CAMPU

TEK JE STIGAO, A IZLAZNA VRATA ĆE POKAZATI GOTOVO POLOVICI Evo na koga više ne računa novi trener Barce, Španjolci spominju i ime Ivana Rakitića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2017. 00:57

Španjolac Ernesto Valverde u ponedjeljak je i službeno postao novi trener katalonskog giganta Barcelone. Valverde je već otprije označen kao nasljednik Luisa Enriquea, koji je u tri sezone donio Barci devet trofeja.

Valverde (53) je bivši igrač Barcelone, a prošle sezone je bio na klupi Athletic Bilbao. Osim Baska, trenirao je i Valenciju, Villarreal, pirejski Olympiakos i Espanyol.

SEVILLE, SPAIN - APRIL 14:  Head coach Ernesto Valverde of Athletic Bilbao looks on during the UEFA Europa League quarter final second leg match between Sevilla and Athletic Bilbao at the Ramon Sanchez Pijuan stadium on April 14, 2016 in Seville, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images
Ernesto Valverde

Nakon njegovog dolaska, prvo pitanje koje postavljaju Španjolci je kako će Barcelona izgledati od iduće sezone. Naime, list 'Diario' donosi vijest kako se Valverde namjerava riješiti čak 50 posto igrača. Među tih 50 posto ima i nekih velikih imena poput Jordija Albe, Ivana Rakitića, Rafinhe, Arde Turana, Paca Alacera, Aleixa Vidala, Jeremya Mathieua, Lucasa Dignea i Denisa Suareza.

Nadaju se na Nou Campu kako će se upjesti riješiti barem nekih igrača čijim bi prodajama u blagajnu utrpali oko 150 milijuna eura što bi im dalo pristojnu financijsku injekciju u nadolazećem ljetnom mercatu. Osim prodaja Valverdeov primarni cilj je produljenje ugovora Leu Messiju. Iako se to još nije dogodilo, mediji u Španjolskoj vjeruju kako će dogovor uskoro pasti i kako će Argentinac produljiti vjernost Kataloncima.

Kada su dolasci novih igrača u pitanju u Barceloni bi najviše voljeli u sfvojim redovima vidjeti Arsenalovog Hectora Bellerina, Bilbaoovog Aymerica Laportea te Evertonovog Gerarda Deulofeua.

Linker
26. travanj 2024 18:15