Pep Guardiola
 Reuters / Jason Cairnduff Livepic / REUTERS
BOGATSTVO ZA DEFANZIVU

TKO OVO PROBIJE SVAKA ČAST! GUARDIOLA JE NA OBRANU DO SADA POTROŠIO ČAK 181 MILIJUN EURA Igrači stižu na Etihad kao na traci, ali tu nije kraj...

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. srpanj 2017. 15:54

Brazilac Danilo najnovija je akvizicija Manchester Cityja, koji u ovom prijelaznom roku troši ‘kao da sutra ne postoji’. Ovaj 26-godišnji desni bek nije bio zadovoljan svojim statusom u madridskom Realu, gdje je uglavnom grijao klupu kao zamjena Daniju Carvajalu, pa je rado prihvatio mogućnost odlaska u Englesku, i to u klub Cityjeve reputacije.

- Jako sam, jako sretan što sam se priključio Manchester Cityju. Postojao je jak interes drugih klubova, ali moja je ambicija oduvijek bila da igram za Josepa Guardiolu. Čim sam čuo da se on zanima za mene, odmah sam znao da želim postati Cityjev igrač. Jedva čekam da se priključim momčadi i upoznam nove suigrače - izjavio je Danilo nakon potpisa petogodišnjeg ugovora s engleskim premierligašem.

Football Soccer - Malaga v Real Madrid - Spanish Liga Santander - La Rosaleda, Malaga, Spain - 21/5/17 Real MadridÄôs Cristiano Ronaldo celebrates scoring their first goal with Danilo Reuters / Jon Nazca
REUTERS

Građani će ga Real Madridu platiti 30 milijuna eura.

Duga sezona

- Danilo je odličan igrač koji može uskočiti u nekoliko različitih uloga u obrani ili veznom redu, što će našem menadžeru povećati mogućnosti uoči nove sezone. Osjećamo da Danilo ima sve atribute potrebne da uspije kod nas, i veselimo se što ćemo mu pomoći u njegovom daljnjem razvoju - rekao je Txiki Begiristain, Cityjev direktor nogometa, o novom pojačanju njegova kluba.

Danilo je sa Santosom osvojio brazilski naslov te trofej Cope Libertadores, zabio je i gol u finalu. Nakon mandata u Santosu 2012. godine preselio je u Europu, potpisao je prvo za Porto, s kojim je osvojio dva naslova prvaka Portugala te se profilirao kao moderan desni bočni, a prije dvije godine kupio ga je Real Madrid za odštetu od 31,5 milijuna eura.

S Kraljevskim klubom osvojio je naslov prvaka Španjolske, dvije Lige prvaka, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, no nije bio Zidaneov prvi izbor i logičan je njegov prijelaz u City.

Inače, Josep Guardiola je ovog ljeta na defenzivce potrošio već 181 milijun eura. Vratara Edersona platio je Benfici 40 milijuna eura, iz Tottenhama je stigao desni bočni Kyle Walker za 51 milijun, Danilo je koštao 30 milijuna, dok je za lijevog bočnog Monaca Benjamina Mendyja pripremljeno čak 60 milijuna. Goleme su to svote...

- Naravno da bih želio imati igrače na raspolaganju što prije, no znamo kakvo je tržište danas i koliko je komplicirano za sve klubove. Sezona je duga, pred nama je 11 mjeseci u kojima ćemo odigrati velik broj utakmica. Igrači koji su došli puno će nam pomoći - kazao je Guardiola.

Velika čistka

Iako će nekome to vjerojatno izgledati kao razbacivanje milijunima, katalonski stručnjak ima plan. Ono što su njegovi bočni igrači prikazivali u prošloj sezoni nije ga zadovoljilo, pa više ne računa na Zabaletu, Sagnu, Clichyja i Kolarova. Na njihovim pozicijama želi imati četiri TOP-rješenja, s obzirom na to da ih u novoj sezoni planira često rotirati.

Walker i Danilo su rješenja za desni bok, s tim da je Walkeru rečeno da će biti prvi izbor. Ipak, Manchester City će imati visoke ambicije u Premier ligi i Ligi prvaka, a tu su i dva engleska kup natjecanja, i bit će prostora i za Danila. Lijevu stranu trebao bi pokrivati Mendy, a Guardiola traži još jedno kvalitetno rješenje. Dovođenje Dannyja Rosea iz Tottenhama vjerojatno će biti neizvedivo nakon što je Spurse već napustio Walker, pa je sad u fokusu Southamptonov Ryan Bertrand.

Linker
19. travanj 2024 11:10