Foto: Damir Krajac / CROPIX
NA KRAJU PRIJELAZNOG ROKA

TO BI BIO VELIKI POSAO HAJDUKA Na Poljud posljednjeg dana prijelaznog roka stiže povremeni hrvatski reprezentativac iz Serie A?

U trenucima dok se u medijima barata s dolaskom slavnog Portugalca Huga Almeide na Poljud, u medijima se pojavila vijest da bi dres Bijelih mogao odjenuti i povremeni hrvatski reprezentativac Ante Rebić.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. kolovoz 2017. 13:14

Dok se s jedne strane čekao epilog sapunice oko transfera Nikole Vlašića u Everton, s druge su se počele pojavljivati informacije o potencijalnim pojačanjima izglednim odlaskom najboljeg igrača ipak osjetno oslabljenog Hajduka. A jedno ime koje se moglo ćuti nogometaša je Fiorentine Ante Rebića.

Povremeni hrvatski reprezentativac (deset nastupa, jedan gol) od transfera iz Splita u Firencu prije četiri godine nije napravio ono što se od njega po nespornom talentu i mogućnostima očekivalo. Stoga je u međuvremenu upisao tek 12 nastupa uz tri pogotka za "viole".

Uglavnom je bio na posudbama, u RB Leipzigu (tada drugoligaš), Hellas Veroni, a prošle sezone i kod bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača u Eintrachtu. Baš je kod Kovača u izabranoj vrsti Rebić imao dobar status. U Frankfurtu je opet Rebić imao bljeskova, ali nedostajao mu je kao i ranije pravi kvalitativni kontinuitet (28 nastupa, tri gola i dvije asistencije). Zato bi mu potencijalni dolazak u Hajduk mogla biti prava prilika za novi početak, ako naravno i on sam to shvati jer će uskoro napuniti 24 godine. Kvalitetom je kalibar koji definitivno može činiti razliku, pogotovo u HNL-u, a ime je koje bi vjerujemo zadovoljilo i navijački puk.

Rebić ima još godinu dana ugovora s Fiorentinom i Hajduk bi ga eventualno mogao pokušati dovesti na posudbu, piše Slobodna Dalmacija. Trenutačna Rebićeva vrijednost prema transfermarktu je 2,5 milijuna eura. U slučaju da se dogovori posudba prethodno bi razumljivo Rebić s Fiorentinom potpisao produžetak ugovora na još jednu sezonu.

Pamti se kako su Rebić i jedan od najboljih igrača Hajduka Ante Erceg svojedobno u redovima Splita tvorili pakleni tandem. Dva tadašnja "frenda" bili su noćna mora obrana HNL-a. Rebić je po vokaciji lijevo krilo, kao i Erceg, ali može također i on igrati i napadača. No, pričekajmo prije hoće li se uopće tu nešto "zakuhati".

Linker
20. travanj 2024 21:35