Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
KONTAKT JE USPOSTAVLJEN

TO JE PRAVO POJAČANJE ZA NOVI DINAMO! Bivši hajdukovac, dinamovac i aktualni hrvatski reprezentativac vraća se na Maksimir!?

MODRA META Hrvatski reprezentativni napadač koji je napustio Sporting i vratio se u Cagliari velika je želja hrvatskog doprvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2017. 11:53

Dinamo je zainteresiran za povratak Duje Čopa! Tu informaciju dobili smo iz povjerljivih izvora, a provjerili smo je još na nekoliko adresa... Naravno, to što interes Modrih postoji, ne znači da će Čop ponovno odjenuti modri dres, ali priča svakako ima intrigantne obrise. Saznajemo da su iz modrih ureda nekoliko puta kontaktirali hrvatskog reprezentativca i raspitivali se o njegovim planovima i mogućnosti povratka u Maksimir.

Čop je napustio Sporting iz Gijona koji je ispao u drugu španjolsku ligu te se vratio u svoj matični klub Cagliari. Čop je u Sportingu bio na jednogodišnjoj posudbi, a Sporting je imao obvezu otkupiti njegov ugovor ako ostane u Primeri. S obzirom na to da je ispao, nije se dogodilo.

Tri pojačanja

Jasno, Čop kao iznimno kvalitetan napadač i nacionalni reprezentativac nema samo ponudu Dinama, na njegovu stolu su i dvije grčke ponude, ona Panathinaikosa te AEK-a. S obzirom na to da ljetni prijelazni rok traje do 31. kolovoza, vjerojatno je za očekivati da će ponuda biti još.

Vratimo se pak mogućnosti da Čop ponovno završi u plavoj svlačionici. Nije tajna da Modri traže još jednog kvalitetnog napadača. Konačno, prije početka prijelaznog roka u Maksimiru su najavili da žele dovesti tri pojačanja, na poziciju lijevog bočnog, defenzivnog veznog i - napadača.

Ništa od Henriqueza

Prve dvije želje su se već ostvarile, stigao je lijevi bek Lecjaks, a na poziciju defenzivnog veznog Malijac Tongo Doumbia. Ostaje, dakle, ispunjenje treće želje, dovođenje napadača. Na toj poziciji Modri imaju Armina Hodžića i Angela Henriqueza. Problem leži u činjenici da je “plavi anđeo” Henriquez već dugo vremena potpuno izvan golgeterskog ritma, njegova agonija traje već dvije godine.

U život su ga pokušavali vratiti svi treneri, od Zorana Mamića, preko Zlatka Kranjčara i Ivajla Peteva. Nitko nije uspio, Henriquez je i dalje “golgeterski mrtav”, ni posljednje pripreme u Sloveniji nisu mu donijele nikakav pomak. Nekako djeluje kao izgubljen slučaj, u plavom domu rado bi ga se riješili, poslali ga i na posudbu. Henriquez ne bi imao ništa protiv, ni on se više ne vidi u plavom dresu. Kad mi mogao, odmah bi kupio avionsku kartu i odjurio do Zračne luke Franje Tuđmana.

Ta priča već dugo traje, nije nova, sjećamo se kako je još na zimskim pripremama u Turskoj izgledao nezainteresirano. I dalje njegov govor tijela kazuje da se on više u Dinamu ne osjeća dobro. Uostalom, to je još prošle sezone izjavio čileanskim medijima. Jasno jest da u takvoj situaciji Dinama mora dovesti još jednog napadača, ne može ostati samo na Hodžiću. Uz dopunu da za reprezentativca BiH također ima za sada, doduše, samo usmenih ponuda, ali nikad se ne zna, možda stigne i neka pismena.

Duje Čop bi zaista bio sjajna opcija, to nema nikakve sumnje.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
16. travanj 2024 23:21