Clive Rose/Getty Images
NA POMOLU SENZACIJA?

TRANSFER-GROZNICA TRESE MAKSIMIR Kakvo bi to bilo pojačanje: Zvuči nemoguće, ali Dinamo sanja dolazak islandskog kapetana!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. lipanj 2017. 22:09

Dobar dan, dugo se nismo čuli. Imam za tebe jednu senzacionalnu vijest, ako možeš provjeriti. Čuo sam da bi Dinamo mogao dovesti Arona Gunnarssona, našeg kapetana. Meni zvuči nemoguće, ali...

Mobitel je skoro ispao iz ruke, ali islandski kolega s kojim često komuniciramo kad su u pitanju teme vezane za islandski nogomet djelovao je ozbiljno. OK, provjerit ćemo. Za one koji ne razlikuju dugačka islandska prezimena, to je onaj “Viking”, bradonja koji je bio jedan od simbola islandskog hoda po Euru, onaj koji je tražio dres Cristiana Ronalda nakon međusobne utakmice pa ga je ovaj, navodno, pitao “a tko si, uopće, ti?”.

To je i onaj momak koji iz auta može prebaciti Maksimir, zadnji vezni i desni bek, bespoštedni borac. Ali to je i momak koji igra u Cardiffu, u Championshipu, uživa tamo božanski status, proglašen je klupskim igračem godine u svim izborima, a zarađuje i lijepu svotu od oko 20 tisuća funti tjedno.

Pa računajte... Ništa, ali baš ništa ne kazuje da bi taj tip imao razloga doći u Dinamo, ni da bi ga Modri mogli platiti, a gdje je još i odšteta... Ali lutajući bespućima interneta naišli smo na neobičnu vijest otprije nekoliko dana. Glasi, otprilike, ovako: “Cardiffova zvijezda Aron Gunnarsson u kontaktu je s dva kluba, Maccabijem iz Tel Aviva i Legijom iz Varšave. Izraelski je klub jako zagrizao i spreman je platiti oko 2,6 milijuna eura odštete za islandskog kapetana.” Pa dobro, ako igrač, ili njegov menadžer, stvarno pregovara s Maccabijem ili Legijom, znači da ga nešto tjera iz Cardiffa, a zašto onda ne bi mogao doći i u Dinamo.

“Jerry de Koning, agent islandskog nogometaša Arona Gunnarssona, nalazi se u Varšavi, gdje dogovara transfer iz Cardiffa”, glasi pak vijest na Twitter-profilu Jankx89, koji opširno, detaljno i pouzdano prati događaje u poljskom nogometu.

I onda smo došli do Dinama. S kim smo god razgovarali, osjetili smo da se nešto veliko sprema, da je nešto jako zaintrigiralo ljude u modrim odajama. Nije trebalo dugo da se probije vijest da Modri rade na transferu Arona Gunnarssona! Navodno je to oduševilo i trenera Peteva, sve koji su čuli za tu mogućnost, a moglo se čuti i da je dogovor vrlo blizu, da bi Gunnarsson uistinu mogao potpisati za Modre. Nitko ništa službeno, ali svi šapuću... Je li to možda taj zadnji vezni za kojeg se nagađa da uskoro dolazi? Ide priča i dalje: spomenuti agent Jerry de Koning, kako smo načuli, doista je bio u Zagrebu, razgovarao s Dinamom, kontakt postoji i nešto se kuha. No, opet ima ali...

Maccabi i Legia

- Nešto sam čuo da su se Jerry i on svježe razišli, da mu više nije menadžer - nazvao je opet islandski kolega, nakon što smo mu javili što smo saznali. E, sad; to, naravno, može baciti neku drugu sjenu na ovu priču. Išao je taj De Koning u Tel Aviv, pa u Varšavu, zatim i u Zagreb, razgovara s klubovima o Gunnarssonu, a priče o Maccabiju i Legiji ubrzo su potom utihnule. Sam je igrač to vrijeme na medenom mjesecu na luksuznoj destinaciji, prošlog se vikenda oženio i uživa u odmoru nakon zahtjevne sezone u Engleskoj. Ne znamo razmišlja li on o Dinamu kao o klubu u kojemu bi mogao nastaviti karijeru, koliko o svemu i zna, ali čuli smo i u Moravskim Toplicama da se Modrima i dalje jako sviđa ideja njegova dolaska, vjeruju i da bi mogli platiti sve što moraju kada bi on pristao, jer bio bi Islanđanin nesvakidašnje pojačanje, igrač koji svojim karakterom i stilom igre može promijeniti krvnu sliku momčadi. Nešto drugačije od silnih Brazilaca i Portugalaca koji su dolazili u Maksimir. Sad kad se stvar zakotrljala, u Dinamu će probati nešto napraviti, nemaju što izgubiti. Ako Islanđanin dođe - sjajno, ako ne, ako je sve samo neka menadžerska zakulisna igra, idemo dalje.

Međutim, objektivno, izgleda sve to više kao san nego kao ostvariv transfer. Islanđanima je Engleska oduvijek najdraža nogometna meka, nema veze što je riječ o Championshipu, Gunnarsson ondje uživa, dobro zarađuje i dobro igra, ljudi ga obožavaju, u najboljim je godinama (28). Jedini detalj zbog kojega bi se možda odlučio na odlazak iz Walesa jest što mu iduće godine istječe ugovor, ali, opet, zašto bi išao u Maccabi, Dinamo ili Legiju?

Razne okolnosti

U svakom slučaju, intrigantna, nesvakidašnja epizoda. I ne treba ništa dodavati ili oduzimati; niti je Gunnarsson pred vratima Maksimira, a niti je to pusta priča u sezoni kiselih krastavaca. Jednostavno, razne okolnosti spojile su Dinamo i Gunnarssona u istu priču, vidjet ćemo kako će se na kraju rasplesti...

Linker
19. travanj 2024 03:46