Damir Krajač/CROPIX
OTPAO S POPISA

TUŽAN KRAJ NADARENOG HAJDUKOVCA Bacao je Torcidu u trans, imao svoje bljeskove, ali više ga ne zovu niti na pripreme

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 22. lipanj 2017. 17:36

Marko Bencun je pri svršetku svoga trajanja u Hajduku, ostaje mu još osam dana ugovora, a novi nije potpisan, nisu postigli dogovor, a i nema naznaka da bi se približili, piše Slobodna Dalmacija.

Odnosno, ono što Hajduk nudi Bencunu za produženje ugovora ne zadovoljava darovitog igrača kojega su rušile ozljede, pa je tako činjenica da je zadnju utakmicu za prvu momčad Hajduka odigrao još u ožujku prošle godine, lani je u lipnju bio podvrgnut operaciji koljena, godinu dana je pauzirao, vraćao se oprezno kroz B momčad u finišu proljeća.

I sad mu ugovor istječe, Hajduk je ponudio neveliki ugovor s bonusima, vidjevši Bencuna i kroz B momčad koju čeka drugoligaško natjecanje, a Joan Carrillo ga nije naumio povesti na pripreme u Sloveniju, nije na popisu.

Mijo Caktaš i Marko Bencun (desno)
Cropix
Nekadašnje velike nade Hajduka - Mijo Caktaš i Marko Bencun (desno)

U tome se vidi kako je Bencun na izlaznim vratima Hajduka, ponuđeno nije potpisao objeručke, pa kako mu ugovor istječe, za koji dan postaje slobodan igrač.

Bencuna smo davno prozvali – Pegula, kad je bio u najvećoj formi i nizao golove ometale su ga ozljede. Bio je i na posudbama, u stobrečkom Primorcu i Dugopolju, te čak i u Rumunjskoj gdje ga je u Brasov vodio trener Vjekoslav Lokica.

Za Hajduk je skupio 63 nastupa i postigao 12 golova, sad sa 25 godina ne vidi se da je na tragu novog ugovora s "bijelima", bliži je nastavku karijere na nekoj drugoj destinaciji.

Od 12 pogodaka postignutih u dresu Hajduka, zacijelo će se najviše pamtiti onaj Hrvatskom dragovoljcu za pobjedu 2:1 u sudačkoj nadoknadi. Ta utakmica igrala se u sezoni 2013/2014, Splićani su još bili u borbi za vrh ljestvice, a po pogotku izbilo je opće slavlje u Kranjčevićevoj. Svi su trčali u zagrljaj Bencunu, tadašnji trener Igor Tudor nije skrivao emocije i potrčao je Torcidi u zagrljaj... Da stvar bude bolje, Bencun je bio autor i prvog pogotka na utakmici, no kasnije - jednostavno rečeno - nije nastavio istim ritmom...

Linker
19. travanj 2024 11:58