Hanza Media / Arhiva
CIJENA IM VRTOGLAVO RASTE

U HAJDUKU ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE Na Poljudu bi zbog Kalinića i Perišića u blagajnu mogli pospremiti pravo malo bogatstvo

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 27. ožujak 2017. 15:14

Hajduk će profitirati od Perišića i N. Kalinića, dolazak Mourinha u Zagreb zbog Ivana Perišića je potakao priču, a onda je velemajstorski pogodak Nikole Kalinića dodatno začinio: Hajduk bi, dakle, na ljeto od preprodaje Ivana Perišića (28) i Nikole Kalinića (29), izdanaka svoje nogometne škole, mogao zaraditi koliko i od izravnog transfera Lovre Kalinića u Genk!

A to znači oko dva i pol milijuna eura za Hajduk na ljeto, samo od prodaje svojih bivših igrača kojima na europskom, svjetskom tržištu vrtoglavo skače cijena, piše Slobodna Dalmacija.

Ne ulazeći u to kako će Hajduk poslovati na ljeto, “bijeli” bi lijep kolač dobili – od tantijema. Od svojih ranijih najvećih hitova. Koji su i te kako tražena roba i vrte se na menadžerskim postajama. Realno oko dva i pol milijuna eura, od Kalinića milijun i pol, od Perišića milijun, dakle oko 17 milijuna kuna da zvuči teže, da je lakše zamisliti, opipati.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

Igrale su Hrvatska i Ukrajina, a sve se poklopilo u smjeru iščekivanja ljetnog prijelaznog roka, iz rakursa Hajduka. Došao Mourinho po Perišića, a Kalinić zabio velemajstorski gol.

Računa se, naime, da bivši hajdukovci Nikola Kalinić i Ivan Perišić pojedinačno vrijede na tržištu po cca 40–50 milijuna eura. A na ime solidarne odštete klubovima u kojima su proveli vrijeme nogometnog razvoja kao juniori i mladi igrači dijeli se 5 posto od ukupnog transfernog kolača. Bitno je da promijene državu, jer solidarna naknada se isplaćuje samo ako igrač mijenja zemlju.

Nikola Kalinić je već mogao donijeti cca 1,4 milijuna eura Hajduku e da je nedavno prihvatio odlazak u Kinu, u Tianjin Quanjian. Toliko je na primjer Hajduk osigurao od prodaje Lorenca Šimića u Sampdoriju. A mogao je već dobiti i od Nikole Kalinića.

Football Soccer - Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 21/6/16
Croatia's Ivan Perisic celebrates scoring their second goal 
REUTERS/Michael Dalder
Livepic
REUTERS/Michael Dalder Livepic
Ivan Perišić

Podsjetimo se, Tianjin je u siječnju davao za njegov otkup 45 milijuna eura Fiorentini, ali se nakon dužeg perioda neizvjesnosti Nikola ipak odlučio ostati u Firenci. Fabio ga je vabio, Cannavaro, trener u tom kineskom klubu ga je silno želio, ali je Nikola odlučio: “rano je još za Kinu”!

Odbio je i 10 milijuna eura godišnju gažu, te posegnuo za računicom u polaganijem zarađivanju. “Nije u šoldima sve”.

Da je otišao u Kinu možda ga izbornik Ante Čačić ne bi ni pozvao na ovaj meč, računajući “daleko od očiju, daleko od srca”. Mnogi odlaskom u Kinu kao da odu u nogometnu penziju, mirovinu.

Zato je Kalinić odbio. I pogodio što se tiče slave, potvrde svojih mogućnosti na domaćoj sceni, da ga priznaju i u “repki”, te činjenice da ga svi sad dodatno hvale i priznaju. Dobio je novu dimenziju, a cijena skače...

Mourinho hoće Perišića

Slavni portugalski trener Mourinho, na kormilu Manchester Uniteda svojim dolaskom u Zagreb zapravo je potencirao maštu Hajduka, na meti mu je Perišić. Engleski mediji raspričali su se o želji Mourinha za Perišićem i cijeni koja se kreće oko 35 milijuna funti što bi izdvojio ManU, dakle 40 milijuna eura.

Zagreb, 240317.
Stadion Maksimir. 
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacijska utakmica za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 
Na fotografiji: Nikola Kalinic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Navodno bi milanski Inter Perišića eventualno pustio tek za 50 milijuna eura, premda valja vidjeti tko će upravljati s Interom na ljeto i birati momčad za novu sezonu. Perišić im je bitan igrač, ali i vrijedan eksponat.

U svakom slučaju, obojica neka se cijene na 80 milijuna eura ukupno, a ako budu napuštali Italiju, što bi se moglo dogoditi, Hajduk bi se od tih transfera posredno i te kako okoristio!

Linker
24. travanj 2024 12:52