REUTERS
ČARI MODERNOG DOBA

U NORVEŠKOJ KRENULA REVOLUCIJA: HOĆEMO LI USKORO OVAKVE TRANSFERE GLEDATI I U HNL-U? Navijači skupili za pojačanje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2017. 21:04

U sjeni bogatih transfera koji nas u posljednje vrijeme bombardiraju iz Kine ostali su svi oni klubovi koji jednostavno nemaju budžet za dovođenje pravih pojačanja. Iako bi mogli navesti nekoliko kvalitetnih primjera iz Hrvatske priča nas ipak vodi u Norvešku, a sve skupa ima potencijal proširiti se diljem svijeta.

Kristiansund je prošle sezone osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi i izborio status prvoligaša, a ne bi li se pojačao za borbu u elitnom norveškom nogometnom društvu, koje počinje 1. travnja, okrenuo se pogodnostima modernog vremena. Uz nekoliko igrača koji su došli besplatno po isteku svojih ugovora, Kristiansund je poželio dovesti i jednog kvalitetnog braniča.

Estonac Nikita Baranov bio je prvi izbor, no klub nije imao dovoljno novca za transfer. Vodstvu kluba pala je na pamet ideja o 'crowdfundingu', a navijači kluba se itekako odazvali. Prikupljeno je oko 500.000 kronera, što je otprilike 57.000 eura, a 24-godišnji Baranov stigao je u klub.

"Ovo nikako ne bi uspjeli bez naših predanih i strastvenih navijača, to neka je svima jasno. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu prikupili smo oko 500.000 kronera. Ovo je uistinu sjajno i Baranov sada igra za nas", stoji u priopćenju na klupskoj stranici.

Linker
20. travanj 2024 08:07