Marco Luzzani / Getty Images
RASTANAK SE PRIMAKAO

VATRENI POLAKO PAKIRAJU KOFERE I TRAŽE NOVU DESTINACIJU Talijani za jednog Hrvata traže 30 milijuna eura, a drugi će donijeti rekordnu zaradu

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 30. travanj 2017. 10:29

Premda se u prosincu prošle godine poslije duže šahovske borbe izborio za značajnu povišicu i novi ugovor s Interom do 2021., Marcelo Brozović ipak se polako pakira i počinje potragu za sljedećim odredištem. “Nerazzurri” su obavijestili javnost da je 24-godišnjak od lipnja službeno u izlogu i da zainteresirani udomitelji mogu otvoriti licitaciju.

Od prijelaza iz Dinama u siječnju 2015., hrvatskog reprezentativca klub je obilježio kao kurentnu robu, jednog od onih igrača na kojima želi brzu zaradu, friški novac za krpanje rupa nastalih gaženjem odredbi financijskog fair-playa. Inter je za Brozovića u ratama Dinamu isplatio 8 milijuna eura, a u novi ugovor igraču ugradio je otkupnu klauzulu od čak 50 milijuna. U međuvremenu je sportski direktor kluba Piero Ausilio shvatio da je previsoko podigao tržišnu letvicu, sada se spekulira da bi ga Inter prodao za iznos između 25 i 30 milijuna eura.

Premda su novi kineski vlasnici ubrizgali značajne iznose gotovine, Inter je obvezan balansirati poslovne knjige tako da se transferni prihodi i rashodi kroz neko vrijeme nađu u ravnoteži. I zbog toga će, vjeruju talijanski mediji, ljetni “mercato” biti živahniji nego mnogi prethodni jer je klub na izlaznu listu uvrstio šestoricu-sedmoricu skupih zvijezda. Rekordnu zaradu trebao bi donijeti Ivan Perišić koji je na Mourinhovu i Conteovu radaru, ali menadžerima premierligaških klubova trebat će puno strpljenja i diplomatske vještine za realizaciju ovog posla.

Inter, naime, želi zaraditi barem 60 milijuna eura, prema nekim izvorima apetiti rastu čak do 70 milijuna, iako je u igrača prije dvije godine investirao “samo” 19 milijuna. Pored Perišića na prodaju su i kolumbijski stoper Murillo, francuski veznjak Kondogbia, argentinski razigravač Banega i talijanski branič D’Ambrosio.

Gdje bi se Brozović (pet pogodaka za klub ove sezone) mogao skrasiti? Arsenal, Chelsea i Tottenham su u prošlosti kotirali kao zainteresirani kupci, vrlo zagrijan je u jednom trenutku bio Juventus, čiju je ponudu Inter odbio iz načelnih razloga, ne želeći prepuštati rivalima svoje igrače, a prema posljednjim informacijama očekuje se da se licitaciji priključe i neki španjolski klubovi...

Linker
19. travanj 2024 20:54