Reuters / Carl Recine Livepic / REUTERS
NOGOMETNA TRŽNICA

VELIKA IMENA U POTRAZI ZA NOVIM ODREDIŠTIMA, NAJVEĆI TRANSFERI TEK SE SPREMAJU Sudbina Rooneyja nejasna, a Ronaldo ostaje mokri san šeika i Uniteda

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 29. lipanj 2017. 11:07

Dok nas nogometaši u ovom razdoblju časte slikama s više ili manje elitnih destinacija, pod medijski objektiv upadaju agenti, menadžeri i opunomoćenici, zaduženi za rasvjetljavanje njihove klupske sudbine.

Posljednjih su godina neki od tih menadžera dobili prefiks “super” ispred svoje “titule”, a to su zaradili sjajnim “tehniciranjem” transferima na nogometnom tržištu. Ispred svih, to se u prvom redu odnosi na Jorgea Mendesa i Mina Raiolu.

Prvi pod svojom patronažom, između ostalih, ima Cristiana Ronalda, Jamesa Rodrigueza, Diega Costu i Ángela Di Mariju, a već je otvorio sezonsku dražbu dogovorivši transfer talentiranoga Bernarda Silve iz Monaca u Manchester City. Ovaj drugi, pak, odgovara za Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotellija i Henrikha Mkhitaryana, no u javnosti kotira nešto manje ozbiljno. Navodno je jednom prilikom, kada je Paul Pogba prvi put bio u Unitedu i pregovarao o novom ugovoru, rekao Fergusonu da je to “ponuda kakvu njegove čivave ne bi potpisale”. Međutim, osim pulena njih dvojice, na nogometnom sajmu ima nekoliko zanimljivih opcija, u prvom redu zbog imena igrača o kojima je riječ.

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 16:  Zlatan Ibrahimovic of Manchester United leaves the pitch with the match ball after scoring a hat-trick during the UEFA Europa  League Round of 32 first leg match between Manchester United and AS Saint-Etienne at Old Trafford on February 16, 2017 in Manchester, United Kingdom.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Monaco je ove sezone zapalio Europu svojim igrama, stoga ne čudi osipanje svlačionice. Osim spomenutog Silve, najvredniji eksponat kluba iz monegaške kneževine zasigurno je Kylian Mbappé. Navodno su već odbijene ponude za brzonogog krilnog igrača, u visini od 95 i 110 milijuna eura, koje su stigle s londonske (Arsenal), odnosno madridske (Real) adrese. Nedavno se i Liverpool uključio u utrku, no upitno je može li klub s Anfielda parirati platežnoj moći tih klubova. Poznavajući Wengerovu politiku, teško će se realizirati transfer u korist “topnika”, tako da je trenutačno Zidane u sedlu. Pogotovo kad znamo da Florentino Perez mora razveseliti navijače jednom ljetnom mega kupnjom.

Reuters / Ralph Orlowski Livepic
REUTERS

Karijera Waynea Rooneyja prošla je zenit, igrač za kojega se svojedobno otimalo pola Europe sada je na marginama svoga Manchester Uniteda. Ovoga se ljeta našao u čudnoj situaciji jer mu ugovor s “vragovima” istječe za godinu dana pa Rooney treba pronaći klub koji ga želi i, naravno, može platiti. Realna je opcija da će još godinu dana ostati na Old Traffordu, iako ga Mourinho ne vidi u ozbiljnim kombinacijama za udarnu postavu, a i povratak u Everton se čini miljama dalek. Možda se odluči za neku egzotičnu destinaciju i pritom zaradi koji dolar više.

Britain Football Soccer - Watford v Manchester United - Premier League - Vicarage Road - 18/9/16
Manchester United's Wayne Rooney 
Action Images via Reuters / Andrew Couldridge
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Andrew Couldridge Livepic

ne žele wengera Kritike na račun Arsenea Wengera ove su sezone dosta glasno odzvanjale. Pa ipak, vlasnici Arsenala su Francuzu ponudili novi ugovor, pokazavši da imaju povjerenja u svog trenera. Problem je što u svlačionici ima nezadovoljnika, a ako je vjerovati medijskim napisima, prednjači Alexis Sánchez. Čileanac je do grla zakopčan kad je riječ o klupskoj karijeri dok vodi svoju reprezentaciju u finale Kupa konfederacija. Najglasnije su na Emirates dosad pokucali Chelsea i Bayern, koji ne bi imali ništa protiv toga da napadač prijeđe u njihove redove.

LONDON, ENGLAND - APRIL 21:  Mesut Ozil and Alexis Sanchez of Arsenal prepare to kick off during the Barclays Premier League match between Arsenal and West Bromwich Albion at the Emirates Stadium on April 21, 2016 in London, England.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Paul Gilham/Getty Images

Otkad je Manchester zamijenio Madridom, Cristiano Ronaldo često je bio u raznoraznim kombinacijama za transfer. Iako stalno ponavlja da bi karijeru volio završiti u dresu “kraljeva”, portugalski superstar nije imun na potencijalne glasine o promjeni kluba. Ako mu postane prevruće u Madridu, nakon optužbi za utaju poreza, najviše šanse da potpišu s njim imaju dva kluba - Manchester United i PSG.

Linker
18. travanj 2024 03:45