Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
ADUT ZA EUROPU

VELIKA UZDANICA RIJEKE NAPOKON POTVRDILA 'Po svemu sudeći, ostajem član Rijeke do kraja ove sezone'

MARIO GAVRANOVIĆ Napadač Riječana imao je zapaženu rolu u pobjedi u Zaprešiću
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 13:11

Mario Gavranović nije zabio od 26. srpnja, odnosno od prve utakmice sa Salzburgom, dakle sveukupno je njegov golgeterski post trajao šest susreta. Prekinuo ga je u Zaprešiću, a pritom se upisao i u asistente. Šteta za Gavranovića što je onaj prekrasni slobodnjak zaustavio okvir gola jer bio bi to “šlag na tortu”.

Heber se uklopio

Nije skrivao zadovoljstvo nakon utakmice, bio je svjestan koliko je ovaj dvoboj bio važan...

- Nije bilo lako nakon ovakvog ritma utakmica, ali dobro smo ušli u susret s Interom. Cilj je bio što brže povesti, u tome smo i uspjeli, igra je također bila na dobrom nivou i sad mirno možemo dočekati reprezentativnu pauzu - kazao nam je Gavranović pa dodao:

- Nije bilo lako, sparina nas je “ubijala”, ali možemo biti zadovoljni. Ponavljam, cijela ekipa odigrala je na zavidnoj razini. Istina, imali smo i pozamašan broj promašaja, ali to znači da smo ulazili u prilike, međutim, moramo popraviti realizaciju jer u nekim utakmicama nećemo imati toliki broj šansi. Uglavnom, prostora za napredak ima, dakle, na nama je da radimo i problema neće biti.

Čini se kako vam Zaprešić paše, i prošle ste sezone kod Intera odigrali dojmljivu utakmicu...

- Stvarno se dobro osjećam, ali iskreno, drago mi je da dolazi pauza. Moramo napuniti baterije i spremni dočekati nastavak prvenstva.

Suradnja s Heberom izgleda sve bolje, dojam je da je trebalo malo vremena da si ‘kliknete’. Griješimo li?

- Uklopio se, krenulo mu je, polako se privikavamo jedan na drugoga. Drago mi je da je zabio dva gola, uvjeren sam da će ići samo uzlaznom putanjom.

Ljetni dio sezone je iza vas, kada podvučete crtu, što biste rekli, jeste li zadovoljni učinjenim?

- Bilo je dosta pozitivnih stvari, moramo biti zadovoljni jer smo igrali dobar nogomet, ali isto ako znamo da možemo još bolje. U pojedinim fazama određenih susreta nismo bili na nivou, izgubili smo neke bodove. U Ligu prvaka nismo ušli, igrali smo protiv jakog protivnika, propustili smo svoje šanse. Kao što sam ranije rekao, prostora za ići prema gore ima i to nas treba motivirati da još više radimo i dižemo se.

Brzo ste se rehabilitirali nakon ispadanja od Olympiacosa i sukladno tome niste dali priliku Hajduku i Dinamu da vam još više odmaknu.

- Mi moramo gledati sebe, napredovati u igri. Kad smo na 100 posto, onda možemo sa svakim igrati, to smo i dokazali.

Veselimo se Euroligi

Mnogi tvrde da je skupina Europske lige prolazna i kako je moguće da će Rijeka dočekati europsko proljeće. Kakve su vaše reakcije?

- Radujemo se Europskoj ligi, skupina je dosta atraktivna, dobro ćemo se pripremiti i, naravno, želimo napraviti pravi rezultat.

Sretni smo što na Rujevicu dolazi velikan poput Milana, ali ima još vremena do tada, ne razmišljamo još u tome.

Za kraj, prijelazni rok se bliži kraj, ovi zadnji dani mogli bi usmjeriti budućnost Rijeke. Hoćete li ostati na okupu, odnosno kakav je vaš status?

- Ne znamo što će se dogoditi u ovih posljednjih dana prijelaznog roka. Nikad se ne zna u nogometu, ali nadam se da ćemo svi ostati na okupu. Što se mene tiče, najvjerojatnije ću ostati još ovu sezonu u Rijeci, ali ponavljam, ima još nekoliko dana. Tko zna, no prema svemu sudeći ostajem na Rujevici - zaključio je Gavranović.

Linker
22. travanj 2024 05:30