Matija Djanjesic / Hanza Media / Hanza Media
ODABRALI ZAGREB

VELIKE VIJESTI S MAKSIMIRA! DINAMO 'UKRAO' HAJDUKU JOŠ DVA DALMATINSKA NOGOMETNA DRAGULJA Talentirana braća bila su i na meti Barcelone  

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2017. 21:57

U predvečerje Dinamove premijere u Europi jučer je Maksimiru bilo veselo. Kako i ne bi, Modri su u klub doveli još dva velika dalmatinska nogometna dragulja. Šuškalo se, pa je onda malo trajalo, ali sve je službeno potvrđeno jučer negdje oko podneva.

Novi igrači maksimirskog kluba postali su iznimno talentirana braća Baturina, Roko (17) i Martin (14). Sinovi su to poznatog bivšeg nogometaša Hajduka Mate Baturine. Tako je nakon Jakova Antuna Vasilja (15) te braće Vinka (14) i Ante (11) Rozića maksimirski klub svoje mlađe dobne kategorije osnažio s još dva mladića kojima se predviđa velika nogometna budućnost.

Stariji je Roko prošle sezone debitirao za Split, baš u srazu s Modrima, riječ je o vrlo talentiranom centarforu. Martin je pak ofenzivni veznjak, kažu upućeni, jedan od najvećih talenata koje je Hrvatska ikada imala. Ima Mate još jednog sina, Marina, kojem je tek 12 godina, ali, po svemu sudeći, i on će uskoro u plavi dres. I za njega kažu da je raskošno talentiran.

Braća koja su jučer potpisala za Dinamo prije dvije su godine otišla iz Hajduka nezadovoljna tretmanom koji su imali u nogometnoj školi, ali još više radom, za koji su smatrali da nije adekvatan. Već su tada bili blizu dolaska u Dinamo, već su tada maksimirski skauti zagrizli, a sinovi Baturima imali su još mnogo ponuda velikih europskih klubova, uključujući i Barcelonu. Međutim, oni su ipak, na veliko iznenađenje, odabrali - Split! Obitelj ih nije željela premlade gurnuti u inozemstvo, a na Parku mladeži dobili su garancije da će se s momcima kvalitetno raditi.

Kad je klub braće Žužul ovog ljeta morao u Treću ligu, priča o braći Baturina opet je ugledala svjetlo dana, a svoju priliku ugrabio je Dinamo. Neki izvori iz Splita kazuju da je predsjednik Hajduka Ivan Kos razgovarao s ocem Matom te da je želio da se njegovi sinovi vrate u Hajduk. Međutim, taj razgovor nije urodio plodom, tako da su Baturine na kraju izabrale Dinamo, obitelj smatra da će se u Maksimiru njihovi sinovi najbolje razvijati. Roko se stavlja na raspolaganje treneru juniora Tomislavu Rukavini, a Martin treneru kadeta Jozi Bandiću.

Linker
20. travanj 2024 06:08