Screenshot
'ZAPALIO' JE SKAUTE

VELIKI EUROPSKI KLUB STIGAO U ZAGREB I DAO NEVJEROJATNU PONUDU Dinamo odbio milijun eura za talenta koji je rođen 2000. godine!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2017. 15:26

Dinamovi golmani su na silnoj cijeni. Adrian Šemper već je otprije na meti velikih klubova, Dinko Horkaš nedavno je potpisao novi ugovor, a prije toga je također bio u fokusu jakih klubova.

Sad je, pak, vruća roba Dominik Kotarski. Talentirani mladić, rođen 2000. godine, koji je skrenuo na sebe pažnju braneći za Hrvatsku na Euru U-17 “zapalio” je skaute amsterdamskog Ajaxa, koji su ga dulje pratili, a onda odlučili poslati u Maksimir i službenu ponudu.

Dakle, na Dinamov je stol sjela ponuda od milijun eura za mladog Kotarskog! Branio je momak već i za juniore, iako je originalno kadet, pokazao i u toj konkurenciju klasu, nema sumnje da se radi o velikom potencijalu.

Uostalom, kad to primijeti Ajax, klub koji je još uvijek sinonim za razvoj igrača, onda to dovoljno govori. Međutim, Dinamo je tu ponudu odbio, a kako smo čuli, Ajax je ponudio i da “u paket” kupnje Kotarskog uđe Robert Murić, koji je jedno vrijeme figurirao kao mogući povratnik u Maksimir. No, na kraju su u Dinamu odustali od Murića te odbili mogućnost prodaje Kotarskog.

Dečko je, zasad, odabrao ostanak u Maksimiru, iako ga čeka teška borba za mjesto u seniorskoj momčadi jednog dana. Jer, ni Livaković nije još star, on je trenutno čvrsta “jedinica”, tu je i iskusni Zagorac, možda priliku dočeka i Šemper. Pa Horkaš... Dugo Modri nisu imali toliko kvalitetnih vratara, nema mjesta za sve, teško će svi dobiti priliku dulje vremena biti na Dinamovim vratima.

Ali, opet, Kotarski je još mlad, u Maksimiru će se sigurno i dalje razvijati kroz juniorsku momčad, a cijena teško da će padati, ni za godinu-dvije, ako vidi da u Dinamu nema skoru perspektivu, neće mu biti kasno za odlazak. A i baš je Murić, koji je krenuo istim putem, najbolji primjer kako nije lako uspjeti ni u Ajaxu, a kamoli i u nekom jačem klubu. No, o tom potom, važno je da je sad Dinamo odbio ponudu iz Amsterdama, da jedan iznimni talent ostaje u Maksimiru. Kroz juniorsku momčad i vjerojatno uskoro i kroz Dinamo II. Hoće li jednom stati na seniorski gol ili će ipak prije otići iz Maksimira?

Linker
17. travanj 2024 08:41