Instagram
PRAVI POTEZ

VELIKI TRANSFER U ŠPANJOLSKOJ Hrvat postaje najskuplji transfer Sportinga u povijesti!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. srpanj 2016. 10:11

Odmor Duje Čopa nakon Europskog prvenstva u Francuskoj na kojem je upisao nastup u velikoj pobjedi protiv Španjolske od 2:1 u Bordeauxu, potrajao je malo dulje nego većine ostalih reprezentativaca.

Nakon dobre sezone u redovima Malage, za koju je protekle sezone upisao 32 nastupa, zabio sedam pogodaka i triput suigračima asistirao za golove, Čop je tražio novu destinaciju. I nakon razmatranja raznih ponuda, Čop ju je i pronašao. Očito su njegovi nastupi u Primeri ostavili dobar dojam u Španjolskoj, jer će i ubuduće 26-godišnji hrvatski reprezentativac golove zabijati u jednoj od najjačih liga svijeta.

Danas bi Čop, naime, trebao staviti potpis na četverogodišnji ugovor sa Sportingom iz Gijona! Klub u kojem je na posudbi iz Barcelone prošle sezone igrao još jedan hrvatski reprezentativac Alen Halilović, odlučio je za Čopa Cagliariju, klubu s kojim je Čop imao važeći ugovor, platiti veliku odštetu. Odštetu kakvu ni izbliza nije platio nikad u svojoj povijesti.

Klub sa Sardinije će, naime, na Čopu zaraditi čak pet milijuna eura i bit će to osmi najveći izlazni transfer Cagliarija svih vremena (najskuplji je bio Jonathan Zebina kojeg su Romi 2000. prodali za 18,4 milijuna eura). Osmi u Cagliariju i uvjerljivo prvi u Sportingu. Klub iz Gijona dosadašnje je rekordne kupovine imao u Oscaru Treju (2011. došao iz Mallorce) te Stefanu Šćepoviću (2014. kupljen od beogradskog Partizana). Obojica su koštali milijun eura...

Pričalo se ovog ljeta o interesu engleskih klubova, velikoj želji atenskog AEK-a, raznim ponudama iz cijele Europe... Ono što je bilo potpuno jasno jest da hrvatski napadač neće ostati u redovima Cagliarija, kluba s kojim ga je ugovor vezao do lipnja 2017. godine i iz kojeg je na posudbi proveo sezonu u Malagi. Cagliari je s Čopom 2015. godine ispao iz Serie A, njegova četiri pogotka u polusezoni nisu pomogla u borbi za ostanak. Prošle sezone Cagliari je izborio povratak u elitni rang talijanskog klupskog nogometa, a dobivenih pet milijuna eura dobro će mu doći kako bi uložio novac u nova pojačanja.

Linker
20. travanj 2024 22:44