Getty Images
I TAKAV JE BIO - STANDARDAN

VELIKO DINAMOVO POJAČANJE VUČE I VELIK GRIJEH IZ PROŠLOSTI Zbog vožnje u pijanom stanju i bez vozačke osuđen je na zatvor, evo kako je izbjegao kaznu

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. srpanj 2017. 10:21

Kao što su Sportske novosti ekskluzivno najavile, reprezentativac Malija, veznjak Tongo Doumbia na korak je do potpisa za Dinamo. Jučer je sletio u Zagreb te je poslijepodne odradio testove u Maksimiru. Iste one koje je odradio i njegov prethodnik iz Malija, Yacoube Sylla. Testirala se, naravno, tjelesna spremnost.

Nakon tih provjera, Doumbia je krenuo u polikliniku Sunce kako bi obavio magnetsku rezonancu leđa. To je bila prva, te za njega najveća medicinska provjera, jer je imao operaciju discus hernije.

Dakle, Dinamo je u slučaju Yacuube Sylle pokazao kako je ozbiljan klub i da na liječnikom pregledu liječnicima Modrih ništa ne može promaknuti. Tako budite sigurni da ni Doumbia neće potpisati za Modre ukoliko nalazi ne budu b. o.

Ono što je važno kazati u ovom slučaju jest da će nalaz magnetske rezonance leđa biti na stolu - neurokirurga! Dinamo, naravno, u svojoj liječničkoj službi nema neurokirurga, ali će svakako za “čitanje” nalaza biti angažirani najbolji. Ako oni daju zeleno svjetlo, onda tek Doumbia danas kreće na onaj, laički nazvani “normalni” liječnički. Ako je operacija discus hernije dobro izvedena, nema baš nikakvih problema za Doumbiju, on je onda posve zdrav i spreman za najveće napore i igranje nogometa dugi niz godina. Tu onda za Dinamo nema nikakvog rizika. Međutim, ako operacija nije izvedena savršeno, onda rizik postoji. Naročito ako se uzme u obzir kvaliteta naših travnjaka. Kad stigne zima, kad se sve stvrdne, ona bi čovjek kojem nije dobro obavljena operacija mogao imati problema. No, nećemo ništa unaprijed zaključivati, sve će se znati nakon mišljenja neurokirurga.

Zna se, štoviše, i da je Tongo Hamed Doumbia 26. kolovoza 2015. doživio nezgodnu presudu francuskog suda. Naime, prema navodima francuskog i engleskog tiska, sud ga je zbog vožnje u pijanom stanju, bez vozačke dozvole i osiguranja, osudio na osmomjesečnu kaznu zatvora.

Dobio je tada 26-godišnji Doumbia i kaznu od 10.000 eura, ponovno je morao položiti vozački ispit, a automobil mu je konfisciran. Sudac je, ipak, imao milosti prema malijskom reprezentativcu i predložio je da umjesto zatvorske kazne sljedećih osam mjeseci Doumbia nosi elektronsku narukvicu. Doumbia je i tada bio član Toulousea, sljedeću utakmicu nakon presude je preskočio, a potom je do kraja listopada bio standardan, sve do ozljede bedrenog mišića, koja ga je s travnjaka udaljila do početka prosinca. Tada je počeo nositi narukvicu, a poseban problem pričinjavala je činjenica da bi je trebao nositi i na treninzima i na utakmicama. Žalba je upalila...

- Nosio sam narukvicu tijekom tjedna i skidao je preko vikenda za vrijeme utakmica. Neću reći da nije bilo bolno, ali napravio sam pogrešku i za nju sam ispaštao. Nije bilo lako - objasnio je Doumbia L’Equipeu u prosincu 2015. godine.

Linker
22. travanj 2024 02:59