REUTERS
OGROMNA KONKURENCIJA

VIDEO: DINAMO DOVODI PRAVO, VELIKO POJAČANJE, ALI POSTOJI JEDAN PROBLEM I Zoran Mamić je zagrizao za napadača koji impresionira brzinom, snagom...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2017. 00:55

Naši su izvori, očito, bili dobro obaviješteni. Jučer nam je Ognjen Vukojević, bivši hrvatski reprezentativac i igrač bečke Austrije, potvrdio da je Dinamova delegacija gledala utakmicu njegova kuba i Sturma, na kojoj je sjajno igrao i dva pogotka zabio jedan od Dinamovih “pickova” za ljetni prijelazni rok, nigerijski napadač Olarenwaju Kayode.

- Da, bili su, javili su mi se, porazgovarao sam s Markom Vukelićem, zamjenikom sportskog direktora Dinama - kaže nam Ogi te odmah nastavlja:

- Ako Dinamo želi dovesti Kayodea, mora se požuriti!

Za razgovor o Kayodeu izabrali smo najboljeg mogućeg sugovornika jer...


Olarenwaju Kayode - Chelsea Transfer Target...

- Kayode i ja jako smo dobri prijatelji. Zato sam i rekao da se Dinamo mora požuriti ako ga želi dovesti u Maksimir. Znam da su za njega zainteresirana dva-tri kluba iz Bundeslige, a i dva-tri iz Engleske. Ove je sezone igrao jako dobro, a austrijska je liga predvorje za Bundesligu, tako da je ta destinacija za mog prijatelja, vjerojatno, najbliža.

Kaže nam Ogi da je Kayode zaista odličan napadač.

- Nakon odličnih igara ove sezone dobio je poziv u najbolju selekciju Nigerije, što samo potvrđuje kakva je kvaliteta. Riječ je iznimno ekstra brzom igraču, strašno je brz i eksplozivan, tjelesno dominantan i moćan. Rekao bih, tipični afrički centarfor. Bolji je kad se igra na kontre i polukontre nego kad se igra na zatvorenu obranu. Definitivno bi bio pojačanje za Dinamo, naročito u europskim utakmicama, gdje bi bilo prostora za njegovu brzinu, a u HNL-u bi sigurno dominirao. Ove je sezone zabio mnogo golova...

Kad je riječ o Kayodeovim tehničkim kvalitetama, Vukojević će kazati:

- Tu nije na najvišoj razini, ali sve nadoknađuje brzinom i tom tjelesnom dominacijom. Ono što pouzdano znam jest da mu je Bundesliga san jer se u Njemačkoj igra otvoreno, tu bi bilo prostora za njega. Dinamo je, naravno, uvijek zanimljiv i atraktivan zbog Lige prvaka, ali čini se da sljedeće sezone neće igrati u tom natjecanju. Naravno da ja svim srcem navijam za Dinamo, ali, realno, Rijeka već jednom rukom drži pehar. Makar, tko zna, u nogometu se nikad ne zna - zaključio je Vukojević.

Jučer smo se čuli s još jednim bivšim Dinamovim igračem, Luisom Ibanezom, koji je na dva dana stigao u Zagreb. S njim smo razgovarali o lijevom bočnom, riječ je, naravno, o Alexisu Sotu, kojeg je Romeo Jozak pratio za svoje turneje u Argentini.

- Pratim Bocu i Racing, ne pratim Banfiled, tako da zaista ne poznajem Sota. Međutim, igrao je za olimpijsku reprezentaciju Argentine u Rio de Janeiru, a to znači da je sigurno kvalitetan igrač. Ali ako hoće dovesti lijevog bočnog, znači li to da odlaze Pivarić i Sosa?

Na to pitanje nismo znali odgovoriti, ali logika nameće odgovor, zar ne?

- Borna Sosa sjajan je mladi igrač, gledao sam ga nekoliko puta. Gledajte, mislim da su svi Argentinci koji su bili u Dinamu pokazali kvalitetu. Ja uvijek navijam za Argentince... Kad bi Soto došao, imao bi dobru situaciju jer je tu Leonardo Sigali, koji bi mu sigurno bio od velike pomoći.

Kad je riječ o Kayodeu, jučer poslijepodne pojavila se još jedna itekako zanimljiva vijest. Nigerijskog napadača u svojoj momčadi želi nitko drugi nego - Zoran Mamić!

Al Ain se uključio u pregovore o dolasku tog igrača, koji je, očito, zanimljiv na svim stranama svijeta. Dinamova delegacija koja je bila na već spomenutoj utakmici sa Sturmom očito je imala “dvostruke oči”.

Jasno vam je, valjda, da bogati Al Ain može više platiti od Dinama, ali i od klubova iz Bundeslige. Sada bi se mogao staviti naslov da Zoran Mamić preotima Dinamu moguću akviziciju. No nije tako, naši izvori tvrde da je Mamićev klub već davno zagrizao za njega, a, konačno, Marko Vukelić, koji je razgovarao s Vukojevićem, bio je zamjenik sportskog direktora i u vrijeme Zorana Mamića.

Linker
16. travanj 2024 17:46