Janos Sukup / Bongarts/Getty Images
CIJENA? 'CUSTA ZERO'

VIDEO: HAJDUK NOVO POJAČANJE LOCIRAO U PORTUGALU Iz Brage stiže zamjena za Hrvoja Milića!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 11:53

Prijelazni rok finišira, što će donijeti Hajduku? Tko dolazi, a tko odlazi?

Ime koje se spominje u kontekstu dolazaka u Hajduk jest Portugalac Tiago Gomes, lijevi branič, 29. srpnja napunio je 30 godina, ali slovi kao vrijedan igrač po transfermarktu, 1,25 milijuna . Naravno, došao bi a "custo zero", bez odštete da naučimo malo portugalskog, materinjeg jezika Marija Branca sportskog direktora Hajduka koji osmišlja i vodi poslova "mercata". Vratio se u Bragu s posudbe u francuskom Metzu, piše Slobodna Dalmacija.

Hajduk se želi popuniti na pozicijama bekova, prije svega lijevog (desnog je dobro Ardijan Ismajli, makar je po vokaciji stoper), te stopera u svjetlu mogućih odlazaka Zorana Nižića ili čak Lorenca Šimića!

Šteta da se "bijeli" nisu ranije popunili na tim pozicijama, prije borbi za Europsku ligu, ali na lijevom beku je dugo bio Hrvoje Milić (debitirao je sad za Fiorentinu), a tko bi rekao da će novak Hysen Memolla te Marko Pejić odigrati nedovoljno dobro i pouzdano da bi trener Marijan Pušnik mogao biti miran.

Napokon, ako se želi popuniti/pojačati Hajduk sebi ne dopušta da se dovede u pitanje oko treće/četvrte pozicije, želi graditi momčad koja će dogodine u zaletu za Europsku ligu biti favorit, a ne Pepeljuga da joj iz Maccabija govore ("potcijenili smo Hajduk, danas doista svatko nogomet?!"). I da bude uigrana za novi pokušaj idućeg ljeta.

Uostalom, ambicija je da se osvoji više bodova nego lani, što bi značilo korak više i ne samo to: sad raspolažu s određenom svotom novca nakon prodaja Milića, Maganjića, te nadasve Tina Sušića i treba se osnažiti.

No, osnovno pitanje jest dovode li se tek popune, kao što su Memolla ili Maganto ili treba težiti dato bude - pojačanje, klasni i udarni kao što se takvim pokazati Marko Futacs, primjerice?

Linker
20. travanj 2024 15:07