REUTERS
NOVE GRANICE

VIDEO: PADAJU REKORDI DILJEM NOGOMETNE EUROPE 16. momčad dovela najskuplje pojačanje u povijesti za - 16 milijuna eura, iz druge lige!

Piše: HinaObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 23:20

Engleski prvoligaš Burnley, lani 16-plasirana momčad Premiershipa, doveo je u ponedjeljak najskuplje pojačanje u svojoj povijesti.

Za novozelandskog napadača Chrisa Wooda (25) platio je 16 milijuna eura odštete drugoligašu Leedsu.

Wood je protekle sezone u dresu Leedsa zabio 27 golova.

Prije toga igrao je za West Bromwich Albion, Birmingham City, Millwall i Leicester, dok je za reprezentaciju Novog Zelanda u 52 nastupa postigao 20 pogodaka.

Ovo bi ljeto moglo biti rekordno za mnoge europske klubove. PSG je već srušio povijesnu granicu plativši Barceloni za Neymara 222 milijuna eura, a na pomolu je već u drugi najveći transferi svih vremena - Barcelonin posao s Borussijom Dortmund i lov na napadača Ousmanea Dembelea (150 milijuna eura).

Samir Nasri završio u Antalyasporu

Francuski veznjak Samir Nasri (30) karijeru će nastaviti u turskom prvoligašu Antalyasporu, s kojim je u ponedjeljak potpisao dvogodišnji ugovor, a vrijednost transfera je 3,5 milijuna eura.

Nasri je bio član Manchester Cityja, a protekle sezone igrao je na posudbi u Sevilli. Karijeru je počeo u Marseillu, a tri godine igrao je za Arsenal.

Kondogbia na posudbi u Valenciji

Veznjak Intera Geoffrey Kondogbia (24) otišao je na jednogodišnju posudbu u Valenciju, koja na kraju sezone može otupiti njegov ugovor za 25 milijuna eura.

Francuski nogometaš je tijekom karijere igrao u Lensu, Sevilli, Monacu, a posljednje dvije godine u Interu, koji je za njega platio 35 milijuna eura.

Linker
27. travanj 2024 05:01