Zlatan Ibrahimović
 Alex Livesey/Getty Images
SADA JE SLUŽBENO

VIDEO: SPEKTAKULARNI DOLAZAK IBRAHIMOVIĆA Šveđanin stigao helikopterom i potpisao za United

Piše: HinaObjavljeno: 01. srpanj 2016. 20:24

Švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović (34) od danas je i službeno član engleskog velikana Manchester Uniteda.

Ibrahimović je na Old Trafford stigao u velikom stilu, helikopterom. Nakon što je prošao liječnički pregled potpisao je jednogodišnji ugovor s tjednom plaćom od 260.000 eura.

"Stiglo je vrijeme Zlatana," poručili su iz redova 'Crvenih vragova', dok je Ibrahimović kazao: "Sretan sam što ću karijeru nastaviti u Manchester Unitedu. Radujem se izazovu igranja u Premier ligi. Jedva čekam početak nove suradnje s Joseom Mourinhom. Tijekom karijere sam uživao i imam lijepe nogometne uspomene. Sada lijepe stvari želim doživjeti i u Engleskoj," poručio je švedski napadač.

Nakon što mu je u lipnju završio ugovor s francuskim prvakom Paris St Germainom, Ibrahimović je skrivao ime kluba u kojem će nastaviti karijeru. Mediji su nagađali kako će preseliti na Old Trafford, premda se spominjao i prelazak u Kinu i SAD. Sve dvojbe je razriješio sam Ibrahimović koji je u četvrtak napokon otkrio gdje će nastaviti karijeru.

"Moj novi klub je Manchester United," napisao je švedski napadač na Twitteru.

'Crveni vragovi' će biti njegov osmi klub nakon što je igrao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i posljednje četiri godine za PSG. Na Old Traffordu će ga voditi Jose Mourinho s kojim je surađivao u Interu. Do sada je u karijeri upisao 677 nastupa postigavši 392 gola, a prošla sezona mu je bila najbolja nakon što je postigao 50 golova.

Ibrahimović se nakon švedskog ispadanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj oprostio od reprezentacije. Za švedsku vrstu je odigrao 116 utakmica i postigao je rekordna 62 gola.

Linker
19. travanj 2024 02:37