REUTERS
POSAO JE PRAKTIČKI GOTOV

VIDEO: STIŽE VELIKA KONKURENCIJA MARIJU MANDŽUKIĆU Juventus za 40 milijuna eura dovodi zvijezdu koja je neslavno završila Bayernu!

IZ MÜNCHENA U TORINO Brazilski ofenzivac za 40 milijuna eura prelazi u redove talijanskog velikana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. lipanj 2017. 20:53

Brazilski krilni napadač Douglas Costa sljedeće sezone više neće nastupati za Bayern. Klub iz Münchena odlučio se okrenuti drugim rješenjima, no za 26-godišnjeg ofenzivca već se pojavio konkretan interes u Italiji. Aktualni prvak i europski doprvak Juventus želi pojačati svoje redove za sljedeću sezonu te je nadomak dovođenja Coste i to za odštetu od čak 40 milijuna eura.

Prema informacijama koje je objavio njemački dnevnik Bild, Juventus je nudio 35 milijuna eura, a Bayern je tražio 50 milijuna. Stoga je iz Torina u München poslana nova, pet milijuna teža ponuda, a čini se da je ona zadovoljila apetite Bayernovih čelnika. Ova dva kluba i inače su u vrlo dobrim odnosima u posljednje vrijeme te je realizirano i nekoliko velikih transfera. Tako je Arturo Vidal prešao u Bayern, Medhi Benatia u Juventus, dok je Kinsley Coman u Münchenu na posudbi.

U ljeto 2015. Douglas Costa bio je jedan od najatraktivnijih igrača na europskom tržištu, a Bayern ga je doveo iz Šahtara za 30 milijuna eura. U prvoj polovici debitantske sezone u Bundesligi oduševljavao je navijače svojim potezima, a osobito driblinzima i velikim ubrzanjem kojeg posjeduje. Vrlo brzo proglašen je nasljednikom Francka Riberyja, kojeg su jako mučile ozljede.

Povremeni bljeskovi

Ipak, druga polovica sezone bila je razočaravajuća za Brazilca, a u prošloj sezoni također nije bio na razini koja se od njega očekivala. Zbog očitog nedostatka želje i slabih igara koje je pružao, postao je jedno od najvećih razočaranja u Bayernovoj momčadi. Doduše, tu i tamo imao je i neke bljeskove, ali minutaža mu je bila skromna, ukupno je u 34 nastupa u svim natjecanjima postigao sedam pogodaka te upisao devet asistencija, a u prednosti su na krilnim pozicijama bili drugi igrači.

Juventusov trener Massimiliano Allegri je prošlog tjedna potvrdio zanimanje za Douglasa Costu, kojem je po svemu sudeći potreban novi izazov u karijeri. Stara dama bi za njega nakon Bayerna bila odličan odabir, jer radi se o vrhunskom klubu koji već dugo dominira u Italiji te je u posljednje tri godine dvaput igrao u finalu Lige prvaka.

Međutim, iako su klubovi dogovorili visinu odštete, vjerojatno će biti potrebno još neko vrijeme da se Costa usuglasi s Juventusom oko visine primanja. U Bayernu je zarađivao devet milijuna eura godišnje te se vjeruje da će isto toliko tražiti u novom klubu. Hoće li Juve doista platiti Brazilca milijun eura više nego što godišnje prima legendarni vratar i kapetan Gianluigi Buffon zasad je nemoguće predvidjeti, no vjerojatno će već nekako pronaći zajednički jezik.

Reuters / Alessandro Bianchi
REUTERS

Konkurent Mandžukiću

- Od Bayerna smo dobili dozvolu za sastanak s igračem i njegovim savjetnikom. Costa je voljan priključiti nam se sljedeće sezone - rekao je Juventusov sportski direktor Giuseppe Moratta za La Gazettu dello Sport.

Douglas Costa je većinu utakmica u Bayernu odigrao na lijevom krilu, poziciji koju je u Juventusu prošle sezone odlično pokrivao Mario Mandžukić. No, Brazilac može igrati i na desnoj strani.

Linker
24. travanj 2024 07:36