REUTERS
STIGAO NA LIJEČNIČKI PREGLED

VIDEO: ŠTO TI JE NOGOMET! PRIJE ŠEST GODINA NIJE MOGAO PROĆI PROBU, A DANAS JE VELIKO POJAČANJE Rijeka dovela napadača za Ligu prvaka!

NAPADAČ IZ RAPIDA Hoće li Našičanin iz Beča biti novi adut trenera Keka za napad na Ligu prvaka, znat će se već danas
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. srpanj 2017. 22:44

Matej Jelić danas bi trebao postati novi napadački adut Rijeke za napad na Ligu prvaka! Što ti je nogomet! Igrač koji prije šest godina nije prošao na probi u momčadi koja se grčevito borila za ostanak, danas će, ako ishodi liječničkih pregleda budu pozitivni, proširiti ofenzivni kadar Matjaža Keka u borbi za nastup u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog natjecanja.

Priča nije od jučer, pisali smo na ovim stranicama već prije desetak dana da je stvar ozbiljna i blizu realizacije, a danas bi trebala dobiti i službenu potvrdu.

Dugo se kuhalo

Još na povratku iz Manchestera odgovorni iz riječkog prvoligaša dali su naslutiti da se nešto kuha kada je riječ o dolascima, a kada su austrijski mediji jutros prenijeli informaciju da Matej Jelić nije bio na treningu Rapida sve je vrlo brzo postalo jasno. Na sve se nadovezala i Jelićeva objava na društvenim mrežama gdje je objavio kratki video negdje s autoputa u Austriji nedaleko Graza. U smjeru mora, dakako, vjerojatno Opatije, gdje će dočekati današnji liječnički pregled!


Jesenný kráľ strelcov- Matej Jelić

Kraj lova

Na Rujevici su jučer neslužbeno potvrdili da bi priča s Jelićem mogla biti završena danas, odnosno da bi mogla biti okončana potraga za napadačkim rješenjem. Riječ je o 26-godišnjaku iz Našica koji se istaknuo u slovačkoj Žilini u koju je došao nakon uspješne epizode u Rudešu. U sezoni 2014/15. bio je prvi strijelac Žiline s 19 postignutih golova, sedam ih je dodao u Europi i brzo izmamio interes sa zapada pa ga je u smiraj ljetnog prijelaznog roka prije dvije godine bečki Rapid platio milijun eura.

U Rapidu je postigao “samo” devet golova (uz tri asistencije) u 54 nastupa, nakon problema s ozljedom ove sezone se očekivala nova potvrda njegova napadačkog potencijala, no trener Goran Đuričin nije ga vidio u svojim planovima. Zato ga vidi Rijeka, u čiju se politiku transfera Jelić savršeno uklapa. Poneku lijepu riječ o riječkom prvoligašu zasigurno mu je rekao i Ivan Močinić, suigrač u Rapidu s kojim je provodio puno vremena, a najveću je prepreku realizaciji cijelog posla predstavljala činjenica da je Rapid izdvojio čak milijun eura za njegovu odštetu, odnosno da Jelića ugovor s bečkim klubom veže još dvije godine.

Opcija posudbe

Ipak, pomak je u toj priči očito napravljen i Jelić bi, neslužbeno, u Rijeku trebao doći na posudbu do kraja sezone uz mogućnost da Bijeli po unaprijed dogovorenim uvjetima otkupe njegov ugovor. Svi detalji trebali bi biti poznati već danas kada bi potpisom ugovora ovaj transfer trebao dobiti i svoju službenu notu.

Dobra je vijest što je u treningu, što znači da bi vrlo brzo mogao biti u konkurenciji za kadar kojim raspolaže Matjaž Kek. Možda već za srijedu i ogled protiv Red Bulla čije je kvalitete u protekle dvije sezone u Austriji imao prilike dobro upoznati.

Linker
20. travanj 2024 05:32