CROPIX
BILO JE I VRIJEME

VRHUNAC KARIJERE Presretni Tomislav Ivković progovorio o odlasku iz Hrvatske i ponudi života: 'Valjda sam i ja ovo zaslužio'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 15. studeni 2016. 21:21

Nije dugo trajao drugi mandat Tomislava Ivkovića na Kajzerici, nakon samo 113 dana napustio je klupu Lokomotive. Naime, dosadašnji strateg Lokosa dobio je zanimljivu inozemnu ponudu prvoligaša iz Saudijske Arabije, Al Faisalyja, desete momčadi u saudijskoj Pro ligi.

Bit će ovo prvi inozemni angažman Tomislava Ivkovića, koji je prije nekoliko dana bio u Istanbulu na potpisivanju novog ugovora (1+1).

- Novi izazov je ispred mene, osobno smatram da dolazi u najbolje vrijeme, skupio sam dosta iskustva, miran sam, staložen i spreman za novu avanturu. Bio sam na potpisivanju ugovora u Istanbulu pa se vratio u Zagreb, a u srijedu letim u Arabiju - započeo je Tomislav Ivković.

Ivkovićevi pomoćnici u Saudijskoj Arabiji, točnije u gradu Harmahu bit će Mario Jozić i Stjepan Deverić.

- Još će sa mnom ići jedan kondicijski trener, ali ne bih još otkrio tko je to jer nisam u potpunosti siguran.

Ante Čačić je iz Lokomotive otišao u reprezentaciju, Sreten Ćuk u Iran, a sada vi odlazite u Saudijsku Arabiju. Kako je direktor Šikić podnio gubitak još jednog trenera kluba s Kajzerice?

- Ja sam zadnji, valjda sam i ja zaslužio da nekamo odem budući da sam najduže bio na Kajzerici. Lokomotiva kao što razvija igrače tako razvija i trenere, sve je to povezano. Lokosi mogu biti zadovoljni što su u svojoj povijesti transferirali toliko igrača i trenera u druge klubove.

Zanimljivo, Zlatko Dalić je vodio Al Faisaly od 2010. do 2012. godine, poznato je koliko je hrvatski stručnjak cijenjen u azijskom nogometu, a upravo je Dalić jedan od najzaslužnijih što će Ivković zasjesti na klubu saudijskog prvoligaša.

- Mene su direktno kontaktirali poslije razgovora s Dalićem koji imao riječi hvale za mene kad ga je nazvao predsjednik i pitao za mišljenje o meni. Nakon toga nije se bilo teško dogovoriti - zaključio je Ivković.

Linker
19. travanj 2024 22:23