Aitor Alcalde/Getty Images
VRIJEME JE ZA GLAVNU ULOGU

ZA MATEA KOVAČIĆA BORI SE 'POLA EUROPE' Real će ga ovo ljeto teško zadržati: Čak tri europska velikana vode veliku borbu za sjajnog hrvatskog veznjaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2017. 17:41

Igrači Real Madrida koji su izvan početnih 11 često su glavna meta mnogih europskih klubova koji upravo u njima vide velika pojačanja za svoje redove. Otprilike takva je situacija i s Mateom Kovačićem za kojeg se, kako piše As, bori 'pola Europe'.

Nakon što je ugledni talijanski list Corriere dello Sport napisao da Kovačića želi Napoli, koji je ga je htio i prošlo ljeto, no nije uspio realizirati transfer pa je doveo Marka Roga, sada španjolski mediji pišu o velikom zanimanju još jednog uglednog kluba iz i Italije, ali i iz Engleske.

Kovačić je ove sezone napokon postao adaptiran u Realu i praktički ispunio ono zbog čega je i doveden. Uspješno je mijenjao Luku Modrića, pogotovo kada je ovaj bio ozlijeđen, a u ovom je trenutku 14. igrač Reala po broju odigranih minuta. Mateo je u tome ispred igrača kao što su James, Isco i Morata.

Napoli se, dakle, sprema 'podebljati' ponudu, no velikog će konkurenta imati u Milanu koji bi jako volio dovesti nekadašnjeg igrača ljutog gradskog rivala. Pitanje je, naravno, je li Mateo spreman na povratak u Serie A, pogotovo u redove nekadašnjeg ljutog gradskog rivala, uz napuštanje jednog od najvećih svjetskih klubova.

Ode li Mateo iz Reala, ako je vjerovati Asu, najveće šanse ipak ima Tottenham zbog odličnih veza s Realom. U 'los blancosima' već nekoliko godina dva bivša igrača 'spursa' igraju glavne uloge. Modrić i Bale su praktički nositelji igre, a Real bi slanjem Kovačića u sjeverni London mogao 'vratiti uslugu'...

Linker
19. travanj 2024 23:09