Jasper Juinen/Getty Images / Getty Images
KAKVA JE TO IGRAČINA BILA

ZABORAVLJENA 'ZVIJER' SE VRAĆA NA OTOK NAKON DESET GODINA! U ENGLESKOJ I ŠPANJOLSKOJ JOŠ PAMTE NJEGOVE 'BOMBE' Samom pojavom tjerao je strah u kosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2017. 01:14

Jedan od najboljih napadača svog vremena, Brazilac Julio Baptista polako je pao u zaborav kod zaljubljenika u nogomet, ali kako prenose mediji na Otoku mogao bi se ubrzo vratiti u Europu i to u Englesku, točnije Championship.

Nakon što mu je istekao ugovor s Orlando Cityjem, Baptista razmatra nekoliko opcija za nastavak karijere, a jedna od njih je i Bolton Wanderers koji će u nadolazećoj sezoni nastupati u Championshipu. U klubu su najavili nekoliko zvučnih pojačanja, a upravo bi 35-godišnji Brazilac trebao biti jedna od akvizicija.

Osim za Orlando, Baptista je u svojoj bogatoj karijeri nosio dresove Reala, Arsenala, Rome i Malage, a posljednji put je u Engleskoj igrao prije točno deset godina. U svojim najboljim danima redovito je tresao protivničke mreže, a zbog svoje je impozantne tjelesne građe zaradio i nadimak 'zvijer', a valja istaknuti i njegov razoran udarac kojim je godinama 'maltretirao' protivničke vratare.

Ovaj sjajni nogometaš Baptista je karijeru započeo kao defenzivni vezni, a nakon serije impresivnih izvedbi za momčad São Paula, 2003. godine je potpisao za Sevillu gdje je igrao napadača.

U Sevilli je Baptista postigao ukupno 50 pogodaka da bi 2005. prešao u redove španjolskog velikana Real Madrida. Nakon dvije malo manje uspješne sezone u Madridu posuđen je Arsenalu. Povratkom u Real nakon jedne godine i završetkom ugovora s klubom, Júlio Baptista otišao je u Romu za koju je u 57 utakmica postigao 12 pogodaka.

Linker
26. travanj 2024 15:56