REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
BIO BI TO VRHUNSKI POSAO

ZAKUCALI SU GA ZA DNO U DINAMU, ALI NEMA VEZE Veznjak Modrih seli u ugledni europski klub u transferu života? Čeka ga hrvatska kolonija!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. lipanj 2017. 09:57

Jedan gol i jedna asistencija u cijeloj sezoni doista su prava uvreda za nogometni talent Bojana Kneževića (20). Bjelovarčanin u dresu Dinama stoga neće po dobrome pamtiti prošlu sezonu. Kod Cice Kranjčara još je i imao solidan status, ali bugarski stručnjak Ivajlo Petev doslovno ga je zakucao na klupu ili na tribine.

Nakon što je 3. prosinca u Maksimiru protiv Rijeke (1:1) odigrao pristojnih 55 minuta, Petev ga je, praktički, prekrižio i do kraja sezone zaigrao je samo zadnje 33 minute na Poljudu protiv Hajduka (0:2). Doduše, Knežević je imao i određenih tegoba sa sitnijim ozljedama, pa su ga i one zaustavljale u prilikama da se nametne Petevu. Zanimljivo je da je Petev u nekoliko prigoda o Kneževićevim mogućnostima i radu na treningu govorio u superlativima, ali to, očito, nije bilo dovoljno za mjesto u postavi.

Logičan rastanak

Knežević međutim ima dobar inozemni ugled usprkos skromnoj minutaži u Dinamu. Još prije dvije sezone na španjolskim su ga pripremama vidjeli ljudi iz Šahtara, a kako ga je Darijo Srna nahvalio, bogati su Ukrajinci za talentiranog juniora Dinamu odmah ponudili dva milijuna eura. No Dinamo nije ni trepnuo vjerujući da će Knežević klubu donijeti mnogo više, i na terenu i u samoj blagajni.

Danas se rastanak Kneževića i Dinama čini kao jedina logična opcija jer Petev ostaje trener, a ako ga nije vidio u prošloj sezoni, prepunoj loših pojedinaca, teško je vjerovati da će mu pronaći mjesto u novoj. Stoga je nekoliko klubova već pokucalo na maksimirska vrata, a najozbiljniji interes pokazala je Fiorentina.

U Firenci su oduševljeni onime što su dobili od Milana Badelja i Nikole Kalinića, tako da su spremni uložiti u nove hrvatske igrače. Posebno zato što će i Badelj i Kalinić, gotovo sigurno, napustiti klub. Knežević bi, kažu Talijani, mogao biti Badeljev nasljednik. Vjerojatno ne odmah, ali s 20 je godina dovoljno mlad da ga se isplati uzeti kao dobar ulog za budućnost.

Potpuno zdrav

Talentiranom Kneževiću Fiorentina nudi novu šansu, veznjak iz Bjelovara spreman ju je prihvatiti ne pitajući puno za uvjete, ali u Dinamu ga nisu spremni pustiti za sitniš. Knežević ima 30-ak nastupa u mlađima kategorijama, premda je imao dosta problema s ozljedama, skupio je 28 utakmica za Dinamo i još 25 za Dinamo II. Sada je napokon potpuno zdrav i odlučan pokazati da je u Maksimiru netko gadno pogriješio kada ga je maknuo u stranu.

Fiorentina je prepoznala štof za fino odijelo, a Talijani računaju da je idealan trenutak za kupnju jer je Kneževiću cijena najniža unazad nekoliko godina. Dinamo s druge strane, navodno, računa da su ona dva milijuna eura koje je nudio Šahtar neka početka cijena za razgovor...

Linker
25. travanj 2024 06:14