Paolo Rattini/Getty Images) / Getty Images
SVI VOLE PATRIKA

ZALUDIO JUVENTUS, ITALIJU I EUROPU Jedan od najneobičnijih napadača ne zna što će od tolike pažnje, mogao bi i k Vatrenima

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 29. travanj 2017. 11:58

Reprezentativac Češke i član talijanske Sampdorije Patrik Schick nalazi se na meti brojnih klubova - od Juventusa koji je navodno poduzeo prve korake, preko drugih talijanskih, pa sve do onih stranih.

Schick je zapeo za oko statistikom kakva se rijetko viđa: odigrao je tek 1167 minuta (samo 13 punih utakmica) u prvenstvu Italije, ali je s 10 pogodaka prvi strijelac kluba zajedno s Luisom Murielom pa zbog toga slovi za jednog od najneobičnijih igrača Serie A, a tijekom ove sezone se nesumnjivo prometnuo i u jedno od ključnih imena đenoveškog kluba.

Juventus je voljan ponuditi 25 milijuna eura za inspiriranog češkog reprezentativca čime bi automatski aktivirao odštetnu klauzulu, čelnici dvaju klubova već su razgovarali na ovu temu, tvrdi ugledna La Gazzetta, pa 'Stara dama' slovi kao glavni kandidat. Ali, direktor Giuseppe Marotta demantira takvo što.

- Svi vole Patrika Schicka, on je mlad i zanimljiv igrač, ali mi se nismo sastajali ni s kim. Mi smo o ovim 'pregovorima' saznali iz novina - izjavio je sinoć Marotta.

Ako i nije bilo sastanaka, interes nije sporan, a kako pišu strani mediji, konkurenciju Juventusu čine Inter i Napoli, dok iz Engleske prijete Chelsea, Arsenal, Manchester United i Manchester City.

Također, nije isključeno da Schick ipak produži ugovor sa Sampdorijom, barem njegov sadašnji klub vjeruje u takav rasplet, a prema sadašnjim uvjetima vezan je do 2020. godine.

Za reprezentaciju Češke je 21-godišnjak odigrao tri utakmice postigavši pritom jedan pogodak i to odmah u debiju, protiv Malte proteklog ljeta. Ukoliko zaista ostvari transfer u ovoj visini, probit će se na drugo mjesto najvećih čeških transfera u povijesti: ispred primjerice Rosickog, Čecha, Šmicera, Kollera i drugih poznatih imena, a na tronu će ipak ostati legendarni Pavel Nedved koji je 2001. godine prešao iz Lazija u Juventus za 41 milijun eura.

Mogući rasplet priče oko sve popularnijeg Schicka mogao bi se znati već kroz nekoliko tjedana ili na ljeto kada počne ludnice prijelaznog roka.

Linker
19. travanj 2024 21:56