Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
'SPASILI' GA KLUPE

ZAOKRET: HAJDUK VIŠE NE MORA PRODAVATI NAJBOLJE IGRAČE Klub s Poljuda stopirao transfer karijere jednoj od najvećih uzdanica!

HAJDUK Vratar Bijelih više ne mora dvojiti o odlasku u klub Igora Tudora, Turci uzeli iskusnog francuskog čuvara mreže kojem je istekao ugovor u Bordeauxu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 08. rujan 2017. 13:23

Dante Stipica (26) imao je opciju iz Hajduka otići u redove turskoga velikana Galatasaraya koji vodi negdašnji trener Bijelih Igor Tudor. Interes je Turaka, koji su prvi na tablici, postojao, o tome su naveliko izvještavali tamošnji mediji, a za Stipicu je to bila velika prigoda za transfer karijere, premda tamo ne bi bio prvi vratar jer to mjesto zauzima urugvajski reprezentativac Fernando Muslera, koji je već šest sezona “broj jedan” u Galatasarayu, a prije toga je četiri bio u Laziju.

Galatasaray je Stipicu htio na posudbu do kraja polusezone s mogućnošću otkupa na zimu, no Hajduk je Turke odbio budući da im je Stipica važan kotač u momčadi, prvi vratar. Osim toga, novac im nije neophodan budući da je za rekordnu svotu prodan Nikola Vlašić u Everton, a kapetan Zoran Nižić je ostao usprkos ponudi iz turskoga Göztepea.

Najavio je i sportski direktor Mario Branco da Hajduk ne želi prodavati igrače pod svaku cijenu. Potvrda da je Stipičina selidba u Tursku otpala došla je jučer popodne kada su turski mediji izvijestili da je postignut dogovor s Francuzom Cedricom Carrassoom (35) kojemu je istekao ugovor u Bordeauxu i on bi se danas trebao pojaviti na liječničkom pregledu te nakon toga potpisati ugovor.

Nasljednici spremni

Ljetos je Galata u Malagu transferirao pričuvnoga vratara Gonena (29) koji je rezerva u reprezentaciji, a i kao opcije imaju 26-godišnjega Iscana, koji ima tek pet nastupa u zadnjih pet sezona, te Cipea (22) koji je došao s posudbe. Kako turski mediji pišu, u njihovu prvenstvu među 18 igrača za utakmicu smije biti samo jedan vratar stranac što onda znači da bi netko bio prekobrojan, odnosno Stipica bi u ligi, da je otišao, mogao biti unutra samo ukoliko je Muslera suspendiran ili ozlijeđen, no ostao bi mu Kup koji se igra po skupinama, a Galatasaray ne nastupa u Europskoj ligi jer je ispao od Ostersunda u kvalifikacijama. Sada ta uloga čeka Carrassoa...

No, sve da je i Stipica otišao, imao bi nasljednika, ne tako iskusnoga, no iza njega su dva potencijala.... Drugi vratar u Hajduku trenutno je Karlo Letica (20) koji se istaknuo u svom zasad jedinom nastupu za Bijele protiv Slavena Belupa, a Ivo Grbić (21) nominalno je treći, premda ima deset nastupa za prvu ekipu, u HNL-u je već branio i jedanaesterce, no trenutno nastupa za drugu momčad u Drugoj HNL. Obojica su, kao i Stipica, produkti Hajdukove škole, ali još dosta mladi za vratare. Ove zime Hajduk je napustio drugi golman reprezentacije Lovre Kalinić napravivši rekordni vratarski transfer u Gent, pa se ovoga ljeta spominjao dolazak Tomislava Duke iz Splita koji je na kraju otišao u Rumunjsku.

Linker
16. travanj 2024 20:03