Tea Cimas / CROPIX / CROPIX
SVE JE NAPRAVLJENO BEZ DOGOVORA?

ZDRAVKO MAMIĆ BEZ UVIJANJA PROGOVORIO O VELIKOM GAFU I OTKRIO IME KRIVCA 'On je otišao zahvaljujući našoj gluposti! I nisam ja to odlučio...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. lipanj 2017. 23:40

Zdravko Mamić se u velikom intervjuu za Sportske novosti dotaknuo i puštanje Franka Andrijaševića u Rijeku, igrača-heroja sezone koji je momčadi s Rujevice donio toliko presudnih bodova.

Jeste li požalili zbog toga?

- Može se tako kazati, ali ne držim da je to bila presudna greška. Ne, nisam požalio što smo Andrijaševića pustili u Rijeku. Zato jer nikad nisam upoznao boljeg sportaša i čestitiju osobu od Franka. Konačno, ja sam ga doveo u Dinamo. Dogovorno je otišao u Lokomotivu. Uvijek je govorio da radije želi stalno igrati u Lokomotivi nego da bude povremeni igrač Dinama. Tu je pokazao veličinu. Da, na kraju je otišao u Rijeku zahvaljujući našoj gluposti!

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Bogme, dosta velikoj...

- Da to raščistimo. Ja nisam želio da Franko Andrijašević ide u Rijeku! To je bila odluka trenera Kranjčara koji je Andrijaševića preselio u drugu momčad, mimo dogovora koji je imao s Marijanom Vlakom i sa mnom. Kad se Rijeka javila, mi nismo imali drugog izbora. Morali smo ga pustiti zbog njegove čestitosti i karaktera. Svatko tko će vam ispričati bilo koju drugu priču jest bezočni lažov.

DRUGI DIO VELIKOG INTERVJUA SA ZDRAVKOM MAMIĆEM MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI U SRIJEDU: Kako Mamić gleda na svoje suđenje u Osijeku, što misli o vladavini Davora Šukera u HNS-u, izborniku Anti Čačiću i Vatrenima, Zakonu o sportu, politici, privatizaciji Dinama, gradonačelniku Milanu Bandiću, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović...

Linker
24. travanj 2024 07:57