Reuters / Carl Recine Livepic / REUTERS
STUP OBRANE

ŽELE SRUŠITI ČAK DVA REKORDA Slavni klub grabi duboko u vreću i dovodi sve popularnijeg Šveđanina u društvo Vatrenima?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 05. svibanj 2017. 19:18

Milanski Inter, za kojeg nastupaju hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović, voljan je ponuditi čak 60 milijuna eura za braniča Benfice Victora Lindelofa, pišu talijanski mediji.

Ako zaista kupe 22-godišnjeg Lindelofa za ovaj iznos, bio bi to rekordan transfer u dvije kategorije - najveći u povijesti Intera i najveći za ijednog braniča ikada na svijetu.

Talijanski je klub zasad najviše platio za Christiana Vierija koji je stigao za 45 milijuna eura iz Lazija 1999. godine dok rekord među braničima drži John Stones koji je prije godinu dana prešao iz Evertona u Manchester City za 55 milijuna eura.

Ranije se špekuliralo kako bi Lindelof, kojeg inače prati i Manchester United, mogao u Inter doći za 25 milijuna eura, ali Benfica uporno odbija prodati švedskog reprezentativca pa je odštetna klauzula jedino preostalo rješenje za zainteresirane klubove.

Lindelof je inače ponikao u Vasterasu, a u Benficu je stigao 2012. godine za svega tri milijuna eura, no brzo se predstavio sjajnim igrama i prometnuo u jednog od ključnih igrača portugalskog slavnog kluba. Za reprezentaciju Švedske je upisao 11 nastupa te ima i jedan pogodak.

Linker
26. travanj 2024 14:33