EPA/MANUEL BRUQUE / EPA
POTPISAO NA GODINU DANA

ZLOČESTI DEČKO HRVATSKOG NOGOMETA PROMIJENIO VEĆ OSMI STRANI KLUB Bivši hajdukovac ovoga je puta otišao na sam Jug Europe!

Nakon Intera, Lugana, Cesene, Atalante, Rubina iz Kazanja, Empolija i Las Palmasa, Marko Livaja otišao je u grčki AEK
Piše: HinaObjavljeno: 02. srpanj 2017. 00:09

Grčki nogometni prvoligaš AEK iz Atene doveo je 23-godišnjeg hrvatskog napadača Marka Livaju iz španjolskog Las Palmasa u pokušaju ulaska u Ligu prvaka, priopćio je u subotu grčki klub.

Livaja će u AEK-u nositi broj 10, pokazuje fotografija objavljena na službenom twitter profilu grčkog prvoligaša, a hrvatski napadač bi u njemu trebao ostati godinu dana na posudbi, prenijeli su grčki i španjolski mediji.

Livaja je prošlo ljeto stigao u Las Palmas kao slobodan igrač te ima ugovor do ljeta 2020. godine. Prošle sezone je postigao sedam pogodaka te triput asistirao.

AEK će igrati u trećem pretkolu Lige prvaka a u srijedu je produžio ugovor španjolskom treneru Manolu Jimenezu. Grčki klub je u siječnju bio posudio iz Las Palmasa argentinskog napadača Sergia Arauja koji je ondje u 22 utakmice postigao devet golova i šest puta asistirao. U petak mu istječe ugovor o posudbi. Ovoga mjeseca je iz Las Palmasa u AEK prešao branič Helder Lopes, kojem je istekao ugovor.

Livaja je peti igrač koji je napustio Las Palmas ovog ljeta, a dosadašnji trener Quique Setien otišao je u Betis. Klub s Kanarskih otoka je bio zauzeo 14. mjesto među 20 klubova nakon što je veći dio sezone bio ugodno iznenađenje i nalazio se u gornjem dijelu ljestvice te aspirirao za mjesta u europskim natjecanjima.

No, od ožujka, kada je Setien najavio odlazak, zaredali su loši rezultati. Još uvijek nije poznato tko će ga naslijediti u Las Palmasu.

AEK će biti osmi klub za koji je Marko Livaja nastupio u seniorskoj karijeri, od dolaska u milanski Inter 2011. godine, u kojem je bio do 2013., ali za to vrijeme bivao i posuđen Luganu i Ceseni. Nakon Intera je jednu sezonu (2013/2014.) igrao za Atalantu, potom je dvije sezone (2014 - 2016.) bio članom ruskog Rubina iz Kazanja, ali je drugu godinu proveo na posudbi u Empoliju. Prošlog je ljeta stigao u Las Palmas.

Linker
20. travanj 2024 00:19