Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
JEDNA OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA

TURSKA ĆE VATRENE DOČEKATI S NOVIM IZBORNIKOM Fatih Terim napustio klupu nakon četiri godine: 'Ima probleme koji nemaju veze s nogometom'

Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2017. 19:34

Fatih Terim od srijede više nije izbornik turske nogometne reprezentacije, a Turski nogometni savez (TFF) je u priopćenju naveo kako su razlog tomu izbornikovi "nenogometni problemi".

"Neki s nogometom nepovezani problemi opterećuju našeg izbornika Fatiha Terima i zato smo se dogovorili kako bi zdravije za obje strane bilo kada bismo se razišli", objavio je TFF.

Prije dva tjedna Terim je bio umiješan u tučnjavu u jednom restoranu u ljetovalištu Alacatiju. Na snimkama nadzornih kamera vidi se njegova svađa s vlasnikom restorana, a turski mediji navode kako je Terim sa svojim društvom u kojemu su bili i njegovi zetovi ozlijedio pet osoba.

Zagreb, 050916.
Stadion Maksimir.
Hrvatska - Turska, kvalifikacijska utkamica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Utakmica se igra pred praznim stadionom.
Na fotografiji: Fatih Terim.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Terimu je ovo bio treći mandat na klupi Turske. Prvi je puta vodio nacionalnu momčad od 1993. do 1996. godine, drugi put od ljeta 2005. do listopada 2009., a treći put od kolovoza 2013. do danas.

Hrvatska i Turska se nalaze u skupini I kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Rusiji. Nakon šest kola Hrvatska je vodeća sa 13 bodova, koliko ima i drugi Island, dok je Turska treća sa 11 bodova, koliko ima i četvrta Ukrajina.

Hrvatska i Turska su prošloga rujna u Zagrebu igrale 1-1, a ponovno će se sastati 5. rujna u Eskisehiru.

Linker
18. travanj 2024 05:30