Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
TOPLAK PRONAŠAO JOŠ JEDNOG ADUTA

U ZAPREŠIĆU SRETNI I ZADOVOLJNI 'Zaslužili smo taj bod i to bez Messija Suareza i Neymara! Penal? Valjda je i Cibaliji jasno da o tome nema govora'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 20. veljača 2017. 18:07

Inter je odigrao solidnu utakmicu u Vinkovcima i uzeo veoma bitan bod te njegova prednost nad Cibalijom sada iznosi velikih 12 bodova.

Samir Toplak nije krio zadovoljstvo nakon susreta...

- Moja želja bila je da kao momčad budemo pravi, da nas bude teško pobijediti i to smo prezentirali. Moram kazati da je bilo teško doći u Vinkovce bez četvorice standardnih igrača, te Mamuta, koji je prva alternativa Kolaru. Izgledali smo kompaktno, ne preopasno, ali to je logično, smatram da su nama Ottochian, Kolar i Puljić kao Barceloni Messi, Suarez i Neymar - započeo je Toplak pa nastavio:

- Mi smo ovaj bod zaslužili i na dobrom smo tragu jer se neće unijeti svojevrsna nervoza u nas...

Postonjski je otkriće

Puno ste pričali o Blaževiću tijekom priprema i tražili od njega da predvodi momčad, jučer je zabio. Kako ste vi vidjeli njegovu predstavu?

- U prvom dijelu bio je sakriven, nije bio na razini. U svlačionici tijekom predaha sam mu rekao: ‘Blaž ako mi želimo ovdje što napraviti, trebaš nam.’ Odgovorio je pogotkom, bilo ga je svugdje kasnije, takav nam treba u kontinuitetu.

Kako ste zadovoljni s igračima iz drugog plana, koje ste bili primorani gurnuti u vatru.

- Postonjski je za mene veliko otkriće i on je naš najveći dobitak u ovom prijelaznom roku. Dečko igra toliko pametno, toliko smireno, kao da iza sebe već ima pregršt prvoligaških utakmica. Ono što je također bitno, fantastično funkcionira sa Šarićem. Mujagić? Dao je sve od sebe, primio batine. Krenuo je dobro u utakmicu, kasnije je malo nestao, ali ima jednu manu - nekad izgori od želje, ali sve u svemu zadovoljan sam njime.

Vratimo se na trenutak na samu utakmicu. U 82. minuti traženo je igranje rukom Mesfina u kaznenom prostoru, no Igor Križarić nije se oglasio...

- Imamo nekoliko snimaka na kojima se vidi da nema riječi o penalu, pričao sam i s Khalidom i on je rekao da nema riječi o najstrožoj kazni. Bilo je pritisaka od strane Cibalije, ali vjerujem da su i oni danas svjesni da nema riječi o penalu. Isto tako moram kazati kako je jučer Križarić sudio bez ijedne pogreške. Uvijek se u Hrvatskoj priča negativno o suđenju, ali stvarno je jučer suđenje bilo besprijekorno i zato ne treba stvarati dramu - kazao je Toplak, a isto nam je potvrdio i sam Mesfin.

Za kraj, jeste izmijenili koju riječ s Pacultom prije ili poslije utakmice, kako ste vidjeli Cibaliju?

- Jesmo, prije utakmice smo porazgovarali, oni svi očekuju čudo preko noći, ali svjestan je Peter da je veliki posao ispred njega. On je jučer po meni napravio jedan hrabar potez, uveo je 4-5 novih igrača u početni sastav, koji su došli kasnije. Morao je nekako razdrmati momčad, treba mu dati vremena, a cilj im je biti ispred Splita naravno - zaključio je Toplak.

Linker
19. travanj 2024 02:54