Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
OKREĆE SE PRVENSTVU

UTUČENI TRENER HAJDUKA 'Dečkima mogu samo čestitati, borili su se lavovski'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2016. 01:43

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u natjecanje po skupinama Europske lige, uspješniji od njih je u 4. pretkolu bio Maccabi iz Tel Aviva nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Hajduk je u 90 minuta uzvrata na Poljudu pobijedio sa 2-1 i tako nadoknadio istovjetan zaostatak iz Netanye iz prvog dvoboja, a kako se niti u produžetku rezultat nije mijenjao pristupilo se izvođenju 11-eraca u kojemu su sa 4-3 bolji bili gosti.

Strijelac oba gola za Hajduk bio je Marko Ćosić u 40. i 59. minuti, no upravo je on promašio i ključni 11-erac u raspucavanju, dok je gol za Maccabio postigao Ezequiel Scarione u 52. minuti.

Trener Pušnik se nakon utakmice zahvalio svojim igračima na zalaganju i velikoj borbi.

Opet za jedan gol kratki, iz godine u godinu. Niti Marijan Pušnik nije uspio ostvariti pothvat i plasirati Hajduk u Europsku ligu.

- Nismo imali sreće, momci su se lavovski borili i zaslužili su prolaz. Maccabi je imao posjed lopte, jači su ali mi smo se dobro držali, u produžecima došli do dvije dobre prilike. S ovakvim pristupom bit ćemo bolji u prvenstvu, moramo ostati pozitivni.

Sletjelo je neugodno pitanje o trenerovoj sudbini, začudio se:

- Zašto ne bih ostao? Zašto vi ne prestanete pisati? Ja sam tek počeo, tek tri mjeseca sam ovdje. Postavljate glupa pitanja.


All Goals & Penalty Shoot-out Highlights HD... by kivancyildirim791

Ova partija bila je puno bolja od onih protiv Dinama ili Rijeke.

- Nekada detalji presuđuju. Protiv Dinama pogodak na kraju prvog poluvremena, protiv Rijeke ozljeda Šimića. Večeras smo bili baš dobri. Nismo imali lošeg igrača.

Kako je on vidio jedanaesterce, što je rekao igračima prije ruleta, s tribina je izgledalo da se ne zna tko će u šestu seriju?

- Pred 25.000 ljudi odgovornost je velika, promašivali su i bolji igrači od mojih. Rekao sam im samo da ne pucaju poluvisoko. U svlačionici sam im nakon svega rekao da dignu glave, moramo nastaviti uspravno i hrabro.

Linker
15. travanj 2024 02:38