screenshot
(NE)PRIJATELJSKI DVOBOJ

VIDEO: POGLEDAJTE LUDU PRIJATELJSKU UTAKMICU DINAMA U TURSKOJ Sudac podijelio čak pet crvenih kartona: Modri slavili, ali iskre frcale na sve strane

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 26. siječanj 2017. 18:21

GNK DINAMOZAGLEBIE LUBIN 3:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Olmo (43.), 2:0 Šitum(49.), 2:1 Starzynski (83.), 3:1 Pavičić (84.)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Sigali, Perić, Sosa – Moro, Machado – Olmo, Gojak, Ćorić - Hodžić; drugo poluvrijeme: Zagorac - Matel, Lešković, Schildenfeld, Pivarić - Knežević, Pavičić - Fiolić, Antolić, Šitum - Gojak

ZAGLEBIE LUBIN: Buksa, Forenc, Guldan, Janus, Madera, Piatek, Rakowski, Siemaszko, Tosik, Vlasko, Zyra (još su igrali Čotra, Hladun, Jach, Janoszka, Jonczy, Kubicki, Mucha, Nespor, Oko, Slisz, Starzynski, Todorovski, Wožniak)

Žuti karton: Moro (24.), Stojanović (29.), Nespor (81.)

Crveni karton: Hodžić / Tosik (22.), Guldan (29.), Moro (37.), Madera (52.)

------------------------------------------------------

Dinamovi nogometaši nastavljaju s izvrsnim partijama na pripremama za proljetnu sezonu. U drugoj utakmici u Turskoj svladali su sa 3-1 (1-0) Zaglebie Lubin, šestoplasiranog poljskog prvoligaša. Za 'modre' su zabili Olmo (43., Knežević), Šitum (49., Matel) i Pavičić (84., Šitum), a za Poljake Starzynski (83.-11 m).

Nisu 'purgeri' ustuknuli ni kad su nervozni suparnici nametnuli tučnjavu, pa je ruski sudac Laša Verulidze bio prisiljen podijeliti čak četiri crvena kartona u prvom (tri izravna!) i još jednog u drugom poluvremenu. Prva dva dobili su zbog međusobnog koškanja Hodžić i Tosik u 23. minuti, potom Guldan, bivši igrač Petevljevog Ludogoreca u 29., da bi Moro drugi put požutio u 37. Međutim, pravilo je u ovakvim utakmicama da je kod druge javne opomene dopuštena zamjena, pa je ušao Knežević i ubrzo asistirao Olmu za 1-0.

Ivajlo Petev je u prvih 45 minuta postavio istu momčad kao protiv Dnjepra, s razlikom Machado-Antolić. Dakle (4-2-3-1): Livaković – Stojanović, Sigali, Perić, Sosa – Moro, Gojak – Olmo, Machado, Ćorić – Hodžić. Pet Dinamovih tinejdžera s jedne i pet 30-godišnjaka iz Lubina s druge strane, upravo su ti najiskusniji izgubili živce i zbog udaraca bez lopte pocrvenjeli. Dinamo je bio bolji, lopta je išla brzo, prva, druga, demonstracija sile uvježbavane na treninzima.

U drugom poluvremenu trener Zagrepčana zamijenio je sve igrače osim Gojaka, kojeg je gurnuo u špicu (Henriquez je lakše ozlijeđen), dok je suparnik mijenjao sve osim vratara, četvoricu odmah, a šestoricu u 60. minuti. Za Dinamo su igrali: Zagorac – Matel, Lešković, Schildenfeld, Pivarić – Pavičić, Knežević – Fiolić, Antolić, Šitum – Gojak (76. Ćorić).

Najljepša je bila akcija otprve slijeva nadesno, precrtana s treninga, Matel je nabacio na drugu vratnicu, a Šitum glavom zabio. U 50. minuti drugi je put požutio Madera, Poljaci su smanjili iz 11-erca kojeg je skrivio Schildenfeld igrajući rukom u 83., ali već u sljedećoj minuti Pavičić je na Šitumovo dodavanje sa 16 metara pogodio za 3-1.

Sljedeću utakmicu Dinamo igra u nedjelju, također u 16 sati po hrvatskom vremenu (HNTV), protiv slovačke Žiline.

Linker
03. svibanj 2024 15:21