Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
BEZ PLASMANA

PORTUGAL SLAVLJEM ZAVRŠIO HRVATSKU PRIČU 'Mini Vatreni' gotovo čitavu utakmicu protiv Turske odigrali s igračem manje i remijem se oprostili od Eura

Hrvatska U-19 reprezentacija u portugalskom je Felgueirasu odigrala 0:0 protiv Turske! Konačan obračun u skupini Elitnog kola za plasman na Europsko prvenstvo u Gruziji, u konačnici je pripao Portugalu koji se pobjedom 3:1 protiv Poljske probio na čelo skupine i plasirao na EP.
Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2017. 16:46

HRVATSKA - TURSKA 0:0

HRVATSKA: Šemper - Đira, Šverko, Kalaica, Sosa - Ivanušec, Đurasek - Lovren (od 28. Nevistić), Moro, Brekalo (od 89. Oluić) - Majić (od 64. Špikić).

Crveni karton: Šemper (26).

TURSKA: Sen - Arslan (od 28. Kocakli), Özdemir, Demiral, Aydin - Kahraman, Omür - Saglam, Özcan, Demir - Yüksel.

----------------------------------------------------------

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo 2017. u Gruziji nakon što je u susretu posljednjeg, trećeg kola skupine 4 završnog kruga kvalifikacija u Felgueirasu odigrala 0-0 protiv Turske.

Odabranicima izbornika Ferde Milina niti pobjeda ne bi bila dovoljna jer je u drugom susretu iz skupine Portugal pobijedio Poljsku 3-1 i osvojio prvo mjesto.

Uoči zadnjeg kola sve četiri reprezentacije su imale po tri boda i realne izglede za plasman u Gruziju. Na koncu Portugalci su jedini imali razloga za slavlje.

Ključni trenutak u susretu između Hrvatske i Turske dogodio se u 26. minuti kada je vratar Adrian Šemper isključen zbog prekršaja izvan kaznenog prostora nad Meteom Demijem. Do kraja susreta Turska je dominirala i tražila pobjedu koja bi je odvela na EP, no Ivan Nevistić je branio sjajno.

Šemper je tako postao tragičar ovog turnira jer je u prvom susretu u 89. minuti skrivio jedanaesterac kojeg su Portugalci realizirali za pobjedu 2-1, a sada je dobio i crveni karton.

Portugal je do pobjede protiv Poljske stigao golovima Ruia Pedra (39, 82) i Dioga Queirosa (75), dok je pogodak za Poljsku zabio Marcin Listkowski u 29. minuti.

Na koncu je Portugal osvojio prvo mjesto sa šest bodova, Hrvatska je druga sa četiri boda koliko ima i Turska, dok je Poljska posljednja s tri boda.

Kroz posljednjih krug kvalifikacija plasman na EP izborit će pobjednici sedam skupina koji će se pridružiti domaćinu Gruziji. Završnica EP-a će se održati od 2. do 15. srpnja.

REZULTATI: 3. kolo

HRVATSKA - Turska 0-0

Portugal - Poljska 3-1

LJESTVICA

1. Portugal 3 2 0 1 6-4 6

2. HRVATSKA 3 1 1 1 3-2 4

3. Turska 3 1 1 1 2-2 4

4. Poljska 3 1 0 2 2-5 3

Linker
19. travanj 2024 11:27