Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
BITKA ZA SPLIT

VIDEO: HAJDUK RAZOČARAO ODMAH NA OTVARANJU PROLJEĆA Bijeli prosuli bodove, strijelac uvrijedio svečanu ložu!

Split i Hajduk su remizirali 1:1 u posljednjoj utakmici 21. kola Prve HNL, u derbiju svetog Duje.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. veljača 2017. 10:49

SPLIT - HAJDUK 1:1 (Pešić 75'/ Erceg 83')

SPLIT Park mladeži. Gledatelja 3.068.

RNK SPLIT: Kukić, Maglica, Dupovac, Mikulić, Vasilj - Boljat, Vidović (41. Jakić) - Tomičić, Pavlovski (od 78. Vuković), Pešić - Ugrina (od 74. Jovanović).
Trener: Bruno Akrapović.

HAJDUK: Stipica, Juranović, Nižić, Ćosić, Memolla - Hamza (od 46. Vlašić), Savvas, Vojković (od 62. Erceg) - Tudor - Futacs, Ohandza (od 74. Said).
Trener: Joan Carrillo.

Sudac: Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

-------------------------------------------------------------------------------

Split je osvojio veliki bod protiv Hajduka, premda je mogao i sva tri, jer Hajduk je igrao tek u zadnjih 15 minuta vrućega gradskoga derbija. S obzirom na to da nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, Carrillo je u nastavku napravio brojne rošade, no ostao je bez sredine terena u kojoj je bila velika rupa.

Uveo je Nikolu Vlašića izvadivši neraspoloženoga Hamzu, kasnije je još ubacio i Antu Ercega i Saida, no otvorio je prostor Splitu koji je to iskoristio u 76. minuti kada je zabio Ivan Pešić na dodavanje Ivana Jovanovića koji je ušao malo prije toga kada je trener Bruno Akrapović osjetio da je trenutak za njegov ulazak jer može svojom okretnošću nešto napraviti. Izveo je Jovanović, igrač bez prvoligaškoga iskustva fenomenalan potez dodavši do Pešića koji je zabio treći ovosezonski gol svom bivšem klubu.


Prije toga Hajduk je bio zbunjen, dvije prigode imali su Dupovac i Pešić, dok je jedinu za Bijele imao Futacs u 69. minuti. Split je koristio rupu u Hajdukovu veznom redu, pa je još prije pogotka Pešića. Ipak, Hajduk je nakon primljenoga gola i ulaska Saida preuzeo kontrolu i zbio Split na njegovu polovicu i uspio izjednačiti preko Ercega na dodavanje Vlašića.

Erceg, nekadašnji kapetan Splita, nakon pogotka dotrčao je uz aut-liniju blizu svečane lože i pljunuo, što je nesportski prema klubu u kojem se afirmirao. Do kraja je Hajduk stiskao stvorio dvije velike prigode, Tudor je pogodio gredu u 86., a Saidu je u 88. obranio Kukić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
18. travanj 2024 22:33