Slavlje Dinamovaca u Istri
 Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
DOMAĆI BEZ IMPERATIVA

VIDEO: DINAMO SUVERENO PROŠAO KROZ VRUĆU PULU Majstorija Ćorića i spretni Soudani

Dinamo je pobijedio Istru na Aldo Drosini u Puli, u 7. kolu HNL-a, rezultatom 2:1- Ćorić i Soudani su zabili za goste, Ljubanović je u posljednjim minutama smanjio.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 28. kolovoz 2016. 12:16

ISTRA-DINAMO 1:2

Strijelci: 0:1 - Ćorić (2), 0:2 - Soudani (49), 1:2 - Ljubanović (88)

Istra 1961: (4-2-3-1): Iveša - Hadžić (od 85. Ljubanović), Žižić (od 66. Trojak ), Georgiev , Jurkić - Paracki , Mitrevski - Bouhna (od 58. Gržan ), Lucio , Solomon - Roce . Trener: Goran Tomić

Dinamo: (4-3-3): Šemper - Matel , Sigali , Benković Pivarić (od 52. Stojanović) - Antolić Ćorić (od 67. Knežević ), Jonas (od 59. Pavičić ) - Soudani Henriquez , Fernandes . Trener: Zlatko Kranjčar.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) pomoćnici: Đurak, Kožarec; četvrti; Pajač: delegat: Rukavina
---------------------------------------------

Istra 1961 nije uspjela u svojem naumu, nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat protiv Dinama. Nakon teških 90 minuta slavili su modri rezultatom 2:1 i izjednačili se s Rijekom po broju bodova, no momčad s Kvarnera je zadržala čelo ljestvice zbog bolje gol razlike. Istrani ne trebaju previše žaliti, već se moraju koncentrirati na sljedeće utakmice u kojima moraju tražiti bodove.



Trener Goran Tomić bio je primoran izmijeniti sastav u odnosu na utakmicu u Vinkovcima. Naime, nije mogao računati na Collinsa i Mišića, koji su prethodni tjedan ozlijedili na treningu, Naravno, kao što je najavljeno nije bilo ni oprovaljenika Stepčića, shvatili su u redovima Puljana da im je mnogo potrebniji u narednim susretima. Stoga, mjesto na lijevom boku umjesto Nigerijca je zauzeo povratnik u momčad nakon hlađenja, Jurkić.

Isto strateg Puljana, uvidio je kako ni Bouhna, a ni Gržan nisu u pretjerano dobroj formi, pa je napravio malu rotaciju. Dakle, povjerenje je dao Belgijancu, dok je umjesto Gržana u vatru ušao Risto Mitrevski, koji je po vokaciji stoper,a ovom prilikom je zauzeo mjesto zadnjeg veznog uz Parackog. Rezultiralo je to guranjem Maria Lucia naprijed. Znači, htio je Tomić što je više moguće zatvoriti prilaze svojem golu, ali u konačnici nije uspio u naumu.

Zlatko Cico Kranjčar s druge strane nije previše mijenjao početnu jedanaestoricu u odnosu na utakmicu u Salzburgu, izuzevši promjenu na desnom boku, Matel je startao.
Nije dobro krenulo po Puljane, cilj je bio što više držati nulu i tako unijeti nervozu u redove gostiju, no Iveša je kapitulirao nakon svega dvije minute.

Bouhna je pogriješio u predaji, loptu je preuzeo Fernandes, sjurio se niz lijevu stranu i povratnom loptom proigrao Ćorića, koji je rutinirano pogodio dalji kut, treći je ovo gol modrog virtuoza na pulskoj Bombonieri.

Vrijedi spomenuti kako modri nakon pogotka nisu nametnuli svoju igru kako su mnogi očekivali, velika bitka vodila se na sredini terena, Puljani su pokušali velikom agresivnošću odgovoriti na kombinatoriku Dinama i u tome su uspjeli. Puljani su prvu pravu priliku za poravnanje rezultata imali u 35. minuti, Hadžić je ubacio iz auta, Roce je prebacio za Solomona, koji je glavom probao svladati mladog Šempera, no njegov udarac otišao je preko vrata.

U smiraj susreta Puljani su i zabili, međutim njihov pogodak je poništen. Naime, Lucio je dobro ubacio iz prekida, Solomon je glavom matirao Šempera, ali sudac Ivan Bebek je navodno vidio Žižićev prekršaj u napadu. Vrijedi se dotaknuti i njegove jučerašnje predstave.
Sudio je s različitim aršimom procjene prekršaja i dijeljenja kartona. Dinamu ne treba pomoć, niti u jednom segmentu, otuda su Bebekove odluke samo raspirivale nervozu na terenu, na klupama i tribinama.

Početkom drugog dijela, Dinamo je riješio sve dileme oko krajnjeg ishoda, Benković je neugodno tukao iz slobodnog udarca, Iveša nije baš najbolje reagirao, a na odbijenu loptu je naletio Soudani i mirno pospremio loptu u mrežu. Poslije drugog Dinamovog pogotka razine igre je uvelike pala, više je bilo nervoze, nego lijepih poteza.

Istra je pokušala pritisnuti Dinamo, ali naravno, to i nije baš lako. Tomić je promijenio sustav u 3-5-2, što je razumljivo. Mogla je doći Istra i do smanjenja vodstva u 74. minuti, Solomon je prošao dvojicu i dobro pucao s ruba kaznenog prostora, no na njegovu žalost lopta je prošla tik uz vratnicu. Gurnuo je u vatru pulski strateg mladog Ljubanovića, a ovaj mu je vratio pogotkom. Solomon je gurno iz leđa za Jurkića, ovaj centrirao za Ljubanovića koji se bacio na nogu Dinamovog igrača i glavom poentirao za smanjenje vodstva.

U posljednih pet minuta igra se u potpunosti rasplamsala, domaćini su sve karte bacili u napad, sukladno tome mogli su stradati kroz kontre, ali do kraja se mreže više nisu tresle iako je bilo nekoliko izglednih prilika s obje strane.

Linker
17. travanj 2024 07:44