CROPIX
HRVATSKI KUP

VIDEO: GAVRANOVIĆ HAT-TRICKOM 'SLOMIO' OSJEČANE Pogledajte kako je Rijeka stigla na korak od finala, Perošević zabio gol nade za Osijek

Rijeka je nakon slavlja u prvenstvu u Gradskom vrtu, svladala Osijek i u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Na rasprodanoj Rujevici završilo je 3:1
Piše: HinaObjavljeno: 01. ožujak 2017. 15:22

RIJEKA - OSIJEK 3:1 (Gavranović 9', 23', 70', Perošević 75'(11m))

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo - – Ristovski, Kulušić, Elez, Zuta – Mišić, Bradarić – Gorgon, Andrijašević, Matei (od 55. Bezjak)– Gavranović (od 82. Vešović).

Trener: Kek.

Osijek (5-3-2): Malenica – Džolan (od 61. Grgić), Lesjak, Lukić, Barać, Barišić – Mioč (od 61. Vojnović), Petrovikj, Lopa – Boban (od 77. Ejupi), Perošević.

Trener: Zekić.

---------------------------------------------------------------

U prvom polufinalnom susretu Hrvatskog kupa nogometaši Rijeke su pobijedili na Rujevici Osijek s 3-1 te su ogromnu stekli prednost pred uzvrat 14. ožujka u Gradskom vrtu.

Trostruki strijelac za Riječane bio je Mario Gavranović (8, 23, 71), dok je gol za Osijek zabio Antonio Perošević (75pen). Riječani su opravdali ulogu favorita i ubilježili su veliku pobjedu zahvaljujući sjajno raspoloženom Gavranoviću, no primili su i pogodak u završnici susreta koji Osječanima ipak daje nadu u uzvratu za dva tjedna.

Riječani su poveli iz prvog ozbiljnijeg napada u 8. minuti kada je nabačaj Mateija sretno i spretno Gavranović nogom iz blizine pospremio u mrežu.

U 23. minuti Gavranović je opet pokazao veliku spretnost kada je na tri metra od gola Osječana sjajno primio loptu i iz okreta uspio zastresti mrežu za 2-0.

U 71. minuti junak dvoboja Gavranović došao je do "hat-tricka" nakon lijepe akcije Riječana i preciznog dodavanja Žute kojeg je švicarski Hrvat iz blizine skrenuo u mrežu.

Samo četiri minute kasnije branič Rijeke Kulušić je neoprezno napravio prekršaj u šesnaestercu, a Antonio Perošević je bio precizan s "bijele točke" za 3-1.

Linker
16. travanj 2024 15:57