Lefty Shivambu/Gallo Images/Getty Images
AFRIČKI KUP NACIJA

VIDEO: ALŽIR NEMOĆAN BEZ DINAMOVE ZVIJEZDE, SENEGAL U ČETVRTFINALU Pogledajte kako su katastrofalne pogreške jedne od favorita dovele na rub ispadanja

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2017. 23:30

Nogometaši Senegala prvi su se plasirali u četvrtfinale Afričkog kupa nacija nakon što su u susretu 2. kola B skupine slavili protiv Zimbabvea s 2-0.

Pogotke su za Senegalce, jedne od favorita prvenstva, postigli su igrač Liverpoola Sadio Mane (9) i Henri Saivet (14). Senegalci su na ovoj utakmici imali toliko prilika da su mogli slaviti i s dvoznamenkastim rezultatom.

U ranije odigranom sjevernoafričkom derbiju Tunižani su s 2-1 iznenadili Alžirce, jedne od favorita prvenstva, koji nakon dva kola imaju samo jedan bod i prijeti im ispadanje već u skupini. Alžirci su bili bolja momčad u prvom dijelu, ali su ih skupo koštale katastrofalne pogreške obrane u drugom poluvremenu. Prvo je u 50. minuti Aissa Mandi nespretno zabio autogol, a u 66. minuti je na 2-0 za Tunis povećao Naim Sliti iz kaznenog udarca i velike pogreške alžirske obrane.U prvoj minuti sudačke nadoknade počasni gol za Alžirce zabio je Sofiane Hanni. Za Alžir nije nastupio igrač Dinama Hilal Soudani zbog ozljede.

Senegal je sa šest bodova osigurao prvo mjesto u skupini, Tunis ima tri, a Alžir i Zimbabve po jedan. U zadnjim dvobojima igraju Senegal i Alžir te Tunis i Zimbabve.


Sénégal Vs Zimbabwé: Sadio Mané ouvre le score by senewebgroup7


Le coup franc magistral d'Henri Saivet... by Zappdor

Linker
24. travanj 2024 23:23