Sead Kolašinac neeć slaviti u Newcastleu
 REUTERS/Hannah McKay
15. NASLOV U SUPERKUPU

VIDEO: 'BOSANSKI TENK' ARSENALOV JUNAK Topnici slave prvi naslov sezone: U dramatičnoj završnici 'slomili' Chelsea za trijumf u Comminity Shieldu

Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 19:12

Nogometaši Arsenala po 15. put su osvojili Community Shield, svojevrsni engleski superkup, nakon što su u nedjeljnom dvoboju, odigranom pred 85.437 na rasprodanom Wembleyju, svladali Chelsea sa 2-1 (0-0, 1-1) boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo pogodaka, momčad aktualnog engleskog prvaka došla je u vodstvo već u prvoj minuti nastavka pogotkom nigerijskog braniča Victora Mosesa koji je dobro reagirao na ubačaj Garyja Cahilla.

Arsenal je do izjednačujućeg pogotka stigao u 82. minuti, nakon prekršaja Pedra koji je zbog oštrog starta s leđa zaradio izravan crveni karton. Nakon ubačaja Xhake najviše je skočio BiH reprezentativac Sead Kolašinac i glavom s pet metara svladao Thibauta Courtoisa.


Victor Moses Goal - Arsenal vs Chelsea 0-1 06... by football_is_life

Bio je to konačan rezultat nakon odigranih 90 minuta pa je odluka o osvajaču Community Shielda pala boljim izvođenjem jedanaesteraca, koje je provedeno po novom sustavu ABBA, u kojem prva momčad izvodi jedan udarac, a potom se izmjenjuju serije sa po dva izvođača iz svake ekipe.


Sead Kolasinac Goal || Arsenal vs Chelsea 1-1... by Movie_HD_2015

U takvom sustavu profitirao je Arsenal. Chelsea je poveo preko Cahilla, potom su za Arsenal precizni bili Walcott i Monreal, da bi sljedeće dva udarca bila kobna za momčad Antonia Contea. Prvo je vratar Thibaut Courtois poslao loptu preko vrata, a Alvaro Morata pogodio vanjski dio vratnice. Oxlade-Chamberlain i Giroud su bili precizni te je momčad Arsenea Wengera po 15. put u povijesti osvojila ovaj trofej, čime se na vječnoj ljestvici izjednačila sa Liverpoolom na drugom mjestu, iza Manchester Uniteda koji je Community Shield osvajao 21. put.


All Penalties HD - Chelsea 2-5 Arsenal 06.08.2017 by fififilive

Chelsea je ostao na četiri trofeja, a osam puta su poraženi. Arsenal je osvojio treći Community Shield u posljednje četiri godine, a topnici su i u prethodnom trijumfu, 2015. godine, do trofeja stigli pobijedivši Chelsea.


Victor Moses Goal - Arsenal vs Chelsea 0-1 06... by football_is_life

Linker
19. travanj 2024 02:41