CROPIX
POKAZALI TKO JE GAZDA

VIDEO: DINAMO PROTUTNJAO KROZ ISTRU I NASTAVIO LOV NA RIJEKU Pogledajte majstorije Modrih, Armin Hodžić opet oduševio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2017. 11:28

ISTRA - DINAMO 0:3 (Soudani 18', Hodžić 53', 90')

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 2840. Sudac Ivan Bebek (Rijeka), pomoćni T.Petrović (Valpovo) i Miro Grgić (Osijek). 4.sudac M.Matoc (Zaprešić)

Istra 1961 (4231)

Ivušić, Miloš, Žižić, Mitrevski, Pavić, Puclin, Paracki, Gržan (od 80' Burić), Lucio (od 70' Prelčec), Solomon, Roce (od 84' Urošević). Trener Marijo Tot.

Dinamo (4231)

Zagorec, Stojanović, Lešković, Perić, Matel, Moro, Antolić, Soudani (od 77' Guillherme), Sammir (od 70' Gojak), Ćorić (od 61' Šitum) , Hodžić. Trener Ivaylo Petev

-------------------------------------------------------------------------------------

Kažu da prave momčadi osvajaju bodove i onda kada nisu uvjerljive. U tom tonu mogli bismo zaključiti kako je Dinamo prebrodio pulsko gostovanje, iako, igrom nije odao dojam forme momčad koja mora nadoknaditi veliki minus u odnosu na vodeću Rijeku. Možda će Modri kroz utakmice doći do te razine, ali nije da imaju baš puno vremena.

Individualni bljeskovi pojedinaca, u ovom slučaju Soudanija, Hodžića ili lucidnog ali nespremnog Sammira ipak ne mogu pokriti manjkavosti u igri Modrih. Trener Petev će ih morati pod hitno riješiti, iako u nogometu takvih ad hoc rješenja baš i nema. Istra solidna, borbena i sa dobrim prilikama, u granicama je svojih mogućnosti pokazala ono što se očekivalo, zagorčavanje života favoriziranom Dinamu…


Od prve minute su se postavili bez kompleksa prema 11-strukom prvaku države i aspirantu na ovogodišnji naslov. Uz podršku publike Zeleno Žuti su u nekoliko navrata opasno zaprijetili Danijelu Zagorcu. Prvi puta je to bilo u 12.minuti, kada je Lucio sjajno uposlio dijagonalom Gržana na desnom krilu. Domaći napadač se sjurio prema Zagorcu ali je njegov udarac malo „zakasnio“, odnosno zaustavljen je u Perićevom bloku. Dvije minuta kasnije još jedna odlična akcija Puljana. Miloš je pobjegao po desnom boku i onda uputio rezantni niski centaršut u peterac gostiju.

Tamo je natrčao Roce ali zamalo je zakasnio da sa 3-4 metara loptu uputi u gol Dinama. Te dvije akcije kao da su malo trgnule Modre, odveć sporog ritma u prvih 15-tak minuta. Akciji kod gola Soudania prethodila je „situacija“, jedna od nekoliko koje su izazvale negodovanje s tribina zbog kriterija suca Bebeka.

Naime na centru je Roce pokušao sačuvati loptu ali mu je suparnik u „remplanju“ odbio loptu, sijevnula je kontra Dinama u kojoj je Soudani tipičnim „vraćanjem“ unatrag, iskosa, izbacio iz bloka Mitrevskog a onda izvanredno pogodio desni gornji kut pulske mreže. Ivušić nije mogao ništa, a Soudani i ovaj put zaslužuje sve čestitke…

Linker
19. travanj 2024 20:25