REUTERS/Vasily Fedosenko
KVALIFIKACIJE ZA SP

VIDEO: FRANCUZI NADOMAK PRVOG MJESTA, NIZOZEMCIMA IGRA TEK TEORIJA Švicarci u razigravanje iako imaju dosad maksimalni učinak?

Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2017. 01:00

Nakon što su u rujnu neočekivano kiksali protiv Luksemburga (0-0), nogometaši Francuske u subotu su u gostima kod Bugarske slavili sa 1-0 golom Matuidija u 3. minuti, te su zadržali prvo mjesto skupine A s bodom više od Švedske, a budući da u zadnjem kolu dočekuju Bjelorusiju imaju velike šanse da izravno odu na SP.

U istoj skupini kvalifikacija za SP 2018. Švedska je očekivano dobila Luksemburg sa 8-0, a četiri gola zabio je Marcus Berg.

Nizozemska je u gostima kod Bjelorusije slavila sa 3-1, ali to im malo znači jer imaju puno lošiju gol-razliku od Švedske, protiv koje igraju u zadnjem kolu. Tako će Nizozemci, trostruki svjetski viceprvaci, propustiti drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj.

Standings provided by Sofascore LiveScore

U skupini H Belgija je u Sarajevo doputovala bez imperativa jer je već ranije osigurala plasman na SP. Na stadionu Grbavica počelo je "grbavo" za reprezentaciju Bosne i Hercegovine budući da su gosti poveli već u 4. minuti golom Thomasa Meuniera. No, uslijedio je preokret. U 30. minuti je poravnao Haris Medunjanin, a u 39. Edin Višća doveo je BiH u vodstvo 2-1.

U drugom poluvremenu opet preokret, ovaj puta u korist Belgije. Michy Batshuayi (59) i Jan Vertonghen (68) zabijaju za vodstvo gostiju 3-2. No, tu nije bio kraj golijade na Grbavici. Nakon kornera u 82. minuti Dario Dumić donosi izjednačenje BiH, 3-3. Ipak, samo minutu kasnije ponovno vodi Belgija, za 4-3 pogađa Carrasco, što je na kraju bio i konačan rezultat.

I dok je BiH porazom praktično uništila svoje šanse za dodatne kvalifikacije, tu prigodu nije ispustila Grčka, koja je u gostima dobila Cipar sa 2-1. Grčka ima dva boda više od BiH i u posljednjem kolu dočekuje slabašni Gibraltar.

Gibraltar, koji još nema niti jedan bod, izgubio je od Estonije sa 0-6.

Standings provided by Sofascore LiveScore

U skupini B Švicarska je dobila Mađarsku sa 5-2, te je zadržala stopostotan učinak, a Portugal je svladao Andoru 2-0. Vodeća Švicarska ima tri boda više od Portugala, ali slabiju gol razliku. U posljednjem kolu Portugal dočekuje Švicarsku i ako pobjedi izravno će se plasirati na SP, dok će Švicarska u dodatne kvalifikacije.

U susretu bez natjecateljskog značaja Farski Otoci su protiv Latvije odigrali 0-0.

andora

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 06:40