Sn arhiva
PROPUSTILI VELIKU ŠANSU

VIDEO: HRVATSKA BEŽIVOTNA NA SJEVERU, MINI VATRENI POPILI TEŠKU PLJUSKU Švedska se poigrala s Halilovićem i društvom i ugasila san o Euru

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2016. 10:48

-------------------------------------------------------

ŠVEDSKA - HRVATSKA 4:2 (Konatea 26', Olsson 53', Hallberg 58', Strandberg 64'/ Perica 23', Benković 67')

ŠVEDSKA (4-4-2): Erlandsson - Wahlqvist, U. Larsson, Dagerstal, Konate - Tibbling, Hallberg, Olsson, Tanković - Strandberg , Cibicki (od 66. Asoro).
HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Mikanović, Benković, Elez, Milić - Pašalić (od 71. Krovinović), Radošević, J. Mišić - Halilović, Perica, Vlašić (od 60. Brekalo).

-------------------------------------------------------

Hrvatska U-21 reprezentacija još jednom se nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo! Po onome što su pokazali nisu ni zaslužili, jer Šveđani su ih potpuno nadigrali. Bolji idu u Poljsku, a slabiji ne, to je pošteno.

Nakon ovakvog još jednog neuspjeha i zaista jako loše igre ove vrste, pogotovo u drugom poluvremenu, neki bi se u HNS-u, posebno oni koji se brinu o mladim selekcijama, mogli malo zapitati rade li dobar posao ili se samo prodaju "šarene laže" o velikim talentima koji niču kao gljive nakon kiše. Da ne kažemo da su u cijeloj priči očito poremećeni i nezdravi.

Jer ako se na prošlu akciju ne odazove Halilović pa mu se nakon toga "titra" i moli ga se da se vrati, pa se onda za odlučujuću utakmicu s Šveđanima naglo prorijedi mlada vrsta zbog ozljeda igrača koje naglo nestanu u nekoliko dana, ako se recimo iz A vrste ne koristi Tin Jedvaj koji bi sigurno pomogao tragikomičnoj obrani s kojom su se Šveđani praktički sprdali, onda se ništa drugo nije moglo ni očekivati. Ako HNS-u nije u interesu da ova vrsta igra na kontinentalnim natjecanjima, neka se to javno kaže, pa da se više ne živciramo.

Taktika Nenada Gračana i njegovih štićenika bila je jasna. Visokim presingom stiskali su švedsku obranu, jer se detektiralo da je to slabiji dio te reprezentacije. Već na samom startu to se pokazalo dosta dobrim izborom strategije, jer su domaćini bili dosta zbunjeni stalnim naletima, prije svega Perice, Vlašića i Halilovića. Međutim, ni hrvatska obrana nije bila u formi, već u 6. minuti Švedska je mogla doći do pogotka, Tanković je potpuno neometan pucao glavom sa šest-sedam metara, ali je Livaković bio sjajan, izvrsnom refleksnom reakcijom zaustavio je taj udarac.

Gotovo u istoj minuti, nakon kornera, ponovno je hrvatska obrana šeprtljavo reagirala, ali je udarac Cibickog ipak bio blokiran u posljednji trenutak. Nakon tih startnih uzbuđenja pred Livakovićevim vratima, stiglo je i hrvatskih "pet minuta". Nakon centaršuta Halilovića iz slobodnog udarca izvrsno je u šesnaestercu Šveđana skočio Benković, ali je s nekih pet metara pogodio vratnicu! Šteta, bio je veliki peh. Minutu kasnije, opet nakon "slobodnjaka" najviše je skočio Elez, ali je njegov udarac glavom otišao iznad grede. Minutu kasnije udarcem s nekih 20 metara probao je i Vlašić...

U tim trenucima mladi Vatreni su se nametnuli Šveđanima, često su im oduzimali lopte u sredini travnjaka te nakon toga kretali prema naprijed. Upravo nakon takve oduzete lopte Hrvatska je došla do vodstva, pogodio je sjajni Perica. Nakon što je zabio Šveđanima u Koprivnici, pa dva puta Gruziji, napadač Udinesea opet je pogodio. Naši dečki su se iznimno veselili tom pogotku, ali ne zadugo.

Nakon samo dvije minute, neshvatljiva greška Eleza sve je vratila na početak. Tibbling je ubacio dubinsku loptu u šesnaesterac, po nju je krenuo Strandberg, vjerojatno bi mu pobjegla ili bi je dohvatio Livaković. Međutim, Elez ga ruši s leđa i postaje tragičar, bio je to čisti jedanaesterac. Tako su Šveđani jeftino došli do poravnanja.

Hrvatska obrana zaista je djelovala nesigurno, jer do kraja poluvremena Šveđani su još dva puta mogli poentirati. Prvo je Strandberg opet pobjegao Elezu, ali je Livaković obranio, a ona je promašio glavom s pet metara...

Na samom startu drugog poluvremena hrvatska obrana opet je izgledala tragikomično. Jedna lopta preskočila je skroz dekoncentrirane Benkovića i Eleza, Cibicki je bio potpuno sam pred Livakovićem, ali je pogodio vratnicu. Kakva sreća za Hrvate! Minutu nakon toga Tanković je opalio s vrha šesnaesterca, ali je Livaković opet sjajno obranio. Nakon toga s pet metara promašio je i Tibbling.

Početkom drugog poluvremena Šveđani su izgledali kao profesionalci, a Hrvati ako amateri. Nakon pogotka Olssona sve je bilo jasno, ostalo do kraja utakmice bilo je "klasično punjenje". Švedska je osigurala Euro, a Hrvatima ostaje priča o tome kako se ovdje rađaju veliki talenti...

--------------------------------------------------------------

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 6:
1. Švedska 24
2. Španjolska 23
3. Hrvatska 20
4. Gruzija 13
5. Estonija 4
6. San Marino 1

--------------------------------------------------------------

Linker
24. travanj 2024 12:34