Paun Paunovic / Hanza Media / Hanza Media
JOŠ UVIJEK SE PRIČA O PENALU

VIDEO: JEDAN JEDANAESTERAC, TISUĆE MIŠLJENJA, ALI SAMO DVA SU VAŽNA 'Režiseri' penala na Poljudu: 'Odluka nije sporna!'; 'Nisam osjetio kontakt'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. ožujak 2017. 13:01

Sporni trenutak derbija između Hajduka i Rijeke dogodio se u 80. minuti, kada je sudac Mario Zebec pokazao na bijelu točku dosudivši kazneni udarac za goste iz kojega su izjednačili na 1:1.

Pregledavanjem snimke vidi se da je kapetan Hajduka Zoran Nižić nogom pokušao izbiti loptu ispred Franka Andrijaševića, no kontakta vjerojatno nije bilo. Sudac Zebec hitro je dosudio penal zbog kojeg su Bijeli prosvjedovali. Širio je Nižić ruke prema sucu, a i ostali su igrači Hajduka Zebeca uvjeravali da kontakta nije bilo. Naravno, očekuje se i večerašnji sud Matea Beusana u HTV-ovoj emisiji Stadion, koja je dijelom posvećena domaćem nogometu.

- Suđenje ne želim komentirati, mogu samo reći da nisam osjetio nikakav kontakt. Okrenuo sam se i vidio da je Franko na travnjaku - bilo je sve što je Nižić rekao o tome dan nakon utakmice.

- Mislim da jedanaesterac nije ni najmanje sporan. Izdržao sam prvi duel, ali osjetio sam da me netko sapleo s leđa pa sam izgubio ravnotežu i pao - javio se kratko Andrijašević jutro nakon derbija.

Sve se činilo čisto i Romanu Bezjaku, koji je bio u neposrednoj blizini.

- Ako ovo nije jedanaesterac, onda stvarno ne znam što je - dodao je Bezjak.

Linker
20. travanj 2024 06:51